Skocz do zawartości

Wilczy Szaniec...

dawwwo1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie wiem czy to dobre miejsce na to by poruszyć ten temat, ale muszę napisać. Mianowicie wczoraj miałem okazję po wielu latach przerwy być w Wilczym Szańcu koło Kętrzyna. Wszystko tak sobie niszczeje, jest zaniedbane. Nie ma wielu ciekawych elementów, które jeszcze kiedyś można było zobaczyć, a ta makieta porostu makabra jedna wielka bieda... Już nie wspominając o poziomie przewodników tam pracujących, miałem wrażenie, że pani nauczyła się nie dokładnie na pamięć broszurki, tej którą można kupić za parę złotych. I te ceny 8 zł parking po 12 zł od osoby za wejście oczywiście bez przewodnika. Ale najbardziej żal niszczejących obiektów jest tego coraz mniej. Po prostu żal...
Napisano
Masz szczeście drogi kolego że do zadnego z nich nie zajrzałeś przynajmniej w głąb... A tam dopiero rozgrywa sie tragedia brud smród i ubustwo jednym slowem. Nic dziwnego że już nikt tam nie przyjeżdza... Żal ale tak to konserwator zabytków przeprowadza kontrole i dba o naszą piekna historie...
Napisano
Zgodzę się ze wszystkim oprócz przewodnika - ja chyba miałem szczęście i trafiłem na ciekawego, zawsze jakieś ciekawostki znalazł, a i makieta ujdzie w tłoku" przy reszcie mankamentów :)

Pozdro!
Napisano
Do środka też zaglądałem i zgadzam się z wagner24. Jedyna inwestycja to coraz lepsze ogrodzenie, aby nikt bez uiszczenia opłaty, się nie dostał na ten teren. A co do przewodnika to może mieliśmy pecha i nie ma co generalizować. Jeżeli ktoś miał okazje zwiedzać jakieś muzea i temu podobne obiekty na zachodzie to z pewnością jest wstanie sobie wyobrazić jak to mogłoby wyglądać.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie