dawwwo1 Napisano 4 Listopad 2009 Autor Napisano 4 Listopad 2009 Nie wiem czy to dobre miejsce na to by poruszyć ten temat, ale muszę napisać. Mianowicie wczoraj miałem okazję po wielu latach przerwy być w Wilczym Szańcu koło Kętrzyna. Wszystko tak sobie niszczeje, jest zaniedbane. Nie ma wielu ciekawych elementów, które jeszcze kiedyś można było zobaczyć, a ta makieta porostu makabra jedna wielka bieda... Już nie wspominając o poziomie przewodników tam pracujących, miałem wrażenie, że pani nauczyła się nie dokładnie na pamięć broszurki, tej którą można kupić za parę złotych. I te ceny 8 zł parking po 12 zł od osoby za wejście oczywiście bez przewodnika. Ale najbardziej żal niszczejących obiektów jest tego coraz mniej. Po prostu żal...
wagner24 Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Masz szczeście drogi kolego że do zadnego z nich nie zajrzałeś przynajmniej w głąb... A tam dopiero rozgrywa sie tragedia brud smród i ubustwo jednym slowem. Nic dziwnego że już nikt tam nie przyjeżdza... Żal ale tak to konserwator zabytków przeprowadza kontrole i dba o naszą piekna historie...
OloOcki Napisano 9 Listopad 2009 Napisano 9 Listopad 2009 Zgodzę się ze wszystkim oprócz przewodnika - ja chyba miałem szczęście i trafiłem na ciekawego, zawsze jakieś ciekawostki znalazł, a i makieta ujdzie w tłoku" przy reszcie mankamentów :)Pozdro!
dawwwo1 Napisano 9 Listopad 2009 Autor Napisano 9 Listopad 2009 Do środka też zaglądałem i zgadzam się z wagner24. Jedyna inwestycja to coraz lepsze ogrodzenie, aby nikt bez uiszczenia opłaty, się nie dostał na ten teren. A co do przewodnika to może mieliśmy pecha i nie ma co generalizować. Jeżeli ktoś miał okazje zwiedzać jakieś muzea i temu podobne obiekty na zachodzie to z pewnością jest wstanie sobie wyobrazić jak to mogłoby wyglądać.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.