stock84 Napisano 29 Październik 2009 Autor Napisano 29 Październik 2009 Na jakich ustawieniach Solaris" będzie czesał najgłębiej?
krycholec93 Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Dołączam się.Ja chodzę na dynamiku dyskryminacja na 0 grunt opymalnie czułość na max.Pozdrawiam~
firedancer Napisano 29 Październik 2009 Napisano 29 Październik 2009 Na statyku kolego ... są jeszcze opinie ,że jak zwiększymy częstotliwość to będzie łapał głębiej .. sam nie sprawdzałem - nie mam takiej potrzeby abym kopał półmertowe dołki :) ( jestem za leniwy ;)
luger Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Solaris jest wyjątjowo głęboki na dynamiku a miałem porównanie w terenie z kilkoma markowymi detektorami. Ma mniejszą selektywność w zaśmieconym terenie przy drobnicy ale na duże przedmioty ma (moim zdaniem) rewelacyjny zasięg w trybie dynamicznym.
andreee Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Witam.Nie wiem czy ci pomogę ale ja chodzę na dynamiku z ustawieniami:czułość max i odejmuję z minimetr;disc. na godzinę 12;grunt ustawiam za każdym razem jak wchodzę w nowe miejsce ale przeważnie u mnie jest trochę w prawo od środka;vol. max;z ustawień elektronicznych to ustawione mam pod siebie czyli te które najbardziej mi odpowiadały.Z takimi ustawieniami ostatnio w okopie solarka mile mnie zaskoczyła gdy dała czysty sygnał na kolor więc zabrałem się do kopania i po 50cm już wiedziałem,że trafiłem coś większego-w sumie wkopałem się na 1.20 metra(zmierzyłem) i wyciągnąłem pęczek zwiniętego zardzewiałego drutu średnicy ok.50cm(ech).Z trybem statycznym jeszcze nie pracowałem(narazie dynamik daje mi wystarczająco do kopania),natomiast w zaśmieconym miejscu gdzie dynamik sobie nie radzi jadę na mixie z dyskr.Nie bierz tych ustawień jako gwarancji zasięgu-u mnie się sprawdziły-moim zdaniem nie ma to jak poznać swój sprzęt i jak to już ktoś tu na forum napisał gałki w solarce są po to aby nimi kręcić".pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.