Schrek2 Napisano 26 Październik 2009 Autor Napisano 26 Październik 2009 Panowie pytanie do specjalistów z dziedziny wojsk powietrzno - desantowych albo tych, którzy posiadają taką wiedzę ;-)Ile ich było i jakie długie były linki, które łączą czaszę z uprzężą, tak dokładnie?Bo niestety aż tak dobre się na tym nie znam aby weryfikować dane internetowe ;-/pozdrawiam Schrek
primer Napisano 26 Październik 2009 Napisano 26 Październik 2009 Gdyby ktos chciał się bawic w temacie znalazłem dobrą baze wyjściową na początekhttp://www.aeroklubplllot.pl/node/97poresursowe spadochrony na sprzedaż....Sory za off-topic ale pomyślałem ze może zainteresowac ponieważ SP-4 ma bardzo koszerną uprząż...
Smoczy Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 Wydaje mi sie, ze nie ma spadochronu SP-4 (jest SP-6) , zapewne chodzi o spadochron S-4.
primer Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 Jest. SP-4 to siedzeniowy, pomysł lat 60' , SP-6 plecowy( juz nowszy )- typowe spadochrony ratowniczeW jednym z tych SP-4 latałem Zlinem / niewygodny jak nie wiem ale bardzo koszernie wygląda
Schrek2 Napisano 27 Październik 2009 Autor Napisano 27 Październik 2009 A długość linek chociaż do S-4 ktoś zna?
Smoczy Napisano 27 Październik 2009 Napisano 27 Październik 2009 do primera - czyli latales siedząc na S-4,do Schreka - nie wiem. Jak nie google to moze pytanie do jakiejs aeroklubowej sekcji spadochronowej Pozdrawiam,Smoczy
primer Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 A z ciekawości rzuce okiem na metryke tego spadaka jak zajrze do aeroklubu co tam właściwie pisze S-4 czy SP-4 hehehpozdrawiam
Dunczyk Napisano 28 Październik 2009 Napisano 28 Październik 2009 zdaje się, że tematem wątku jest spadochron typu Irvin, a nie ratowniczy spadochron dla pilotów. Nie ma on nic wspólnego z desantową wersją używaną przez brytyjskich spadochroniarzy i nawet w listopadową noc w piwnicy nie może go udawać, chociązby z tej prostej przyczyny, że ratunkowy jest typu siedzeniowego. Jeżeli koledzy nie mają nic do powiedzenia w sprawie irvina to kwestie poresursowego spadochronu ratowniczego, proszę podnosić w innym wątku. Mam nadzieję, że nie wchodzi tu w grę jakaś kryptoreklama? Od tego momentu wpisy na inny niż w tytule temat będą punktowane
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.