Skocz do zawartości

Brytyjski spadochron - pytanie

Schrek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pytanie do specjalistów z dziedziny wojsk powietrzno - desantowych albo tych, którzy posiadają taką wiedzę ;-)

Ile ich było i jakie długie były linki, które łączą czaszę z uprzężą, tak dokładnie?
Bo niestety aż tak dobre się na tym nie znam aby weryfikować dane internetowe ;-/

pozdrawiam

Schrek

Gdyby ktos chciał się bawic w temacie znalazłem dobrą baze wyjściową na początek
http://www.aeroklubplllot.pl/node/97
poresursowe spadochrony na sprzedaż....
Sory za off-topic ale pomyślałem ze może zainteresowac ponieważ SP-4 ma bardzo koszerną uprząż...

zdaje się, że tematem wątku jest spadochron typu Irvin, a nie ratowniczy spadochron dla pilotów. Nie ma on nic wspólnego z desantową wersją używaną przez brytyjskich spadochroniarzy i nawet w listopadową noc w piwnicy nie może go udawać, chociązby z tej prostej przyczyny, że ratunkowy jest typu siedzeniowego.
Jeżeli koledzy nie mają nic do powiedzenia w sprawie irvina to kwestie poresursowego spadochronu ratowniczego, proszę podnosić w innym wątku. Mam nadzieję, że nie wchodzi tu w grę jakaś kryptoreklama? Od tego momentu wpisy na inny niż w tytule temat będą punktowane

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie