Schrek2 Napisano 26 Październik 2009 Autor Share Napisano 26 Październik 2009 Panowie pytanie do specjalistów z dziedziny wojsk powietrzno - desantowych albo tych, którzy posiadają taką wiedzę ;-)Ile ich było i jakie długie były linki, które łączą czaszę z uprzężą, tak dokładnie?Bo niestety aż tak dobre się na tym nie znam aby weryfikować dane internetowe ;-/pozdrawiam Schrek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primer Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Gdyby ktos chciał się bawic w temacie znalazłem dobrą baze wyjściową na początekhttp://www.aeroklubplllot.pl/node/97poresursowe spadochrony na sprzedaż....Sory za off-topic ale pomyślałem ze może zainteresowac ponieważ SP-4 ma bardzo koszerną uprząż... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoczy Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Wydaje mi sie, ze nie ma spadochronu SP-4 (jest SP-6) , zapewne chodzi o spadochron S-4. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primer Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Jest. SP-4 to siedzeniowy, pomysł lat 60' , SP-6 plecowy( juz nowszy )- typowe spadochrony ratowniczeW jednym z tych SP-4 latałem Zlinem / niewygodny jak nie wiem ale bardzo koszernie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek2 Napisano 27 Październik 2009 Autor Share Napisano 27 Październik 2009 A długość linek chociaż do S-4 ktoś zna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoczy Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 do primera - czyli latales siedząc na S-4,do Schreka - nie wiem. Jak nie google to moze pytanie do jakiejs aeroklubowej sekcji spadochronowej Pozdrawiam,Smoczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primer Napisano 28 Październik 2009 Share Napisano 28 Październik 2009 A z ciekawości rzuce okiem na metryke tego spadaka jak zajrze do aeroklubu co tam właściwie pisze S-4 czy SP-4 hehehpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dunczyk Napisano 28 Październik 2009 Share Napisano 28 Październik 2009 zdaje się, że tematem wątku jest spadochron typu Irvin, a nie ratowniczy spadochron dla pilotów. Nie ma on nic wspólnego z desantową wersją używaną przez brytyjskich spadochroniarzy i nawet w listopadową noc w piwnicy nie może go udawać, chociązby z tej prostej przyczyny, że ratunkowy jest typu siedzeniowego. Jeżeli koledzy nie mają nic do powiedzenia w sprawie irvina to kwestie poresursowego spadochronu ratowniczego, proszę podnosić w innym wątku. Mam nadzieję, że nie wchodzi tu w grę jakaś kryptoreklama? Od tego momentu wpisy na inny niż w tytule temat będą punktowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.