zbyniek Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 Witam, mam taki problem. Kilka miesięcy temu wpadły mi w ręce hełm tylko, że ktoś pomalował go farbą emaliową do metalu, ale widzę, że ta farba odpryskuje i jest szansa no zrobieniu operacji elektrolizy lub kąpieli w kwasie szczawiowym i taraz główne pytanie, Co zrobić żeby tej farby nie było? dziękuje za odpowiedzi. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 I tył na koniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Scansol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 W jakim sklepie mogę to dostać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 25 Październik 2009 Autor Share Napisano 25 Październik 2009 Dobra dzięki, już wszystko znalazłem w necie. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Witam,widać że farba położona była na rdzę,a orginalnej napewno nie ma(tyle ze zdjęć widać),ładuj do elektrolizy od razu,po farbie śladu nie będzie...po rdzy też.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurkow Napisano 25 Październik 2009 Share Napisano 25 Październik 2009 Żeby daleko nie szukać, to papier ścierny na wiertarce, albo szczotka druciana na szlifierce kątowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 26 Październik 2009 Autor Share Napisano 26 Październik 2009 Chciałem walnąć mu kąpiel bo liczyłem na coś więcej niż czystą blachę, ale skoro nie ma szansy na farbę to niech się dzieje wola Wasza :) pozdro, dam fotke po operacji.Mam wyciągnąć obręcz czy nie? bo jest ona w stanie kruchym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 26 Październik 2009 Share Napisano 26 Październik 2009 Obręcz alu czy stal? Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 27 Październik 2009 Autor Share Napisano 27 Październik 2009 Stalowa, ale stan beznadziejny, myślę o wywaleniu jej. Robienie elektrolizy tego hełmu to nie był zbyt dobry pomysł :) farba nie schodzi, tylko tam gdzie odpryski trochę się podczyściło :) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 Jak obręcz stalowa to niech się czyści w elektrolizie. Farbe lepiej usunąć przed elektrolizą.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 To moja pucha po masce p.gaz.(a raczej jej resztki).Pomalowana jak Twój hełm tylko że siwą farbą:)odchodziła z rdzą płatami,parę ruchów szczotą i znowu do elektrolizy.Szkoda że nie mam zdjęć przed.Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 27 Październik 2009 Share Napisano 27 Październik 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 28 Październik 2009 Autor Share Napisano 28 Październik 2009 Tak właśnie zrobiłem, trochę młoteczkiem obstukałem trochę szczota i zaraz do kąpieli. zaraz dam fotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 28 Październik 2009 Autor Share Napisano 28 Październik 2009 Trochę jeszcze farby zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 28 Październik 2009 Autor Share Napisano 28 Październik 2009 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 28 Październik 2009 Autor Share Napisano 28 Październik 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 28 Październik 2009 Autor Share Napisano 28 Październik 2009 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 28 Październik 2009 Share Napisano 28 Październik 2009 Zbyniek przekręcasz go względem dodatniej elektrody?a na jakim prądzie działasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
herman1984 Napisano 28 Październik 2009 Share Napisano 28 Październik 2009 Trochę czasu i ładnie wyjdzie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 28 Październik 2009 Autor Share Napisano 28 Październik 2009 Zbyniek przekręcasz go względem dodatniej elektrody?a na jakim prądzie działasz?hehe, spokojnie jeszcze wiem co robię, prąd wynosi około 12-15 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.