Skocz do zawartości
  • 0

Oficerki

popcorn65

Pytanie

Napisano

Trafily mi się wczoraj takie buciki. Jakość wykonania i materialów bardzo wysoka. Buty pomimo że przeleżaly wiele lat w zawalonym domu już po wstępnym oczyszczeniu i wypastowaniu wyglądają bardzo ladnie. Mam prośbę czy to mogą być buty wojskowe i mniej więcej z jakiego okresu?

Pzdro.

14 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Cóż, ja niestety nie powiem Ci ze stuprocentową pewnością, czy to przed-, czy już powojenne buty. Jakbym miał obstawiać, to na 80proc to przedwojenna robota. Tak czy siak - ładny komplet.
Napisano

Trafily mi się wczoraj takie buciki. Jakość wykonania i materialów bardzo wysoka. Buty pomimo że przeleżaly wiele lat w zawalonym domu już po wstępnym oczyszczeniu i wypastowaniu wyglądają bardzo ladnie. Mam prośbę czy to mogą być buty wojskowe i mniej więcej z jakiego okresu?

Pzdro.

Napisano

Spód.
Na prawidlach jest zamazana pieczątka producenta i stempel z cyfrą 29 zapewne rozmiar.
Przeglądając wyszukiwarkę bardzo podobne widzialem u kolegów KonVonWin-a i konwalinha.

Napisano
Ewidentnie wojskowe buty oficerskie - nie cywilne człapaki.
Mogą być przedwojenne, ale mogą być też już po - zapodaj więcej zdjęć - wnętrze, cała podeszwa itp. Czy cholewa ma skos? (patrząc z przodu na górną część cholewy buta.
Napisano
Podejdź do szewca.Puknie,stuknie ,powącha i może podpowie coś więcej.Może akurat trafisz.W moim mieście jest jeszcze taki rodzynek,albo był,taki 70letni.Poszukaj.
pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie