sebo_sek Napisano 19 Październik 2009 Autor Napisano 19 Październik 2009 Witam,znalazłem w lesie ten przedmiot. Miejsce to pole bitwy z pierwszej wojny. Zaznaczyłem to co udało mi się rozszyfrować. Proszę o pomoc
Luftlander Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 Nie zgnieciona plomba.http://www.zymex.pl/index.php?menu=akcesoria&kat=52
sebo_sek Napisano 20 Październik 2009 Autor Napisano 20 Październik 2009 Dzięki, czy taka plomba miała zastosowanie wojskowe, a jeśli tak to jakie?
kopijnik2 Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 HM...gdybyś się pytał o identyfikację komputera - to z tej fotki byłoby łatwiej... niż plombę która jest przedmiotem Twojego zainteresowania.Daj foto - dobrze obrazujące obiekt - a wtedy, może - coś...
obert8 Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 kazda plomba ma jakies zastosowanie czy to w armii czy w mlynie Glownie chodzi o to zeby ktos niepowolany do tego nie otwieral skrzyni magazynu itp
zmija Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Plomby maja również dość szerokie zastosowanie w wędkarstwie (zarówno wyczynowym, kłusowniczym jak i rekraacyjnym). Dzięki swojej znacznej masie portrafią poprawić trajektorię lotu zestawu (przynęta + haczyk/kotwiczka + przypon + odcinek żyłki właściwej)...;-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.