dludar Napisano 18 Październik 2009 Autor Napisano 18 Październik 2009 Witam jestem nowy więc pozdrawiam wszech i wobec.Mam prośbę pomóżcie w wyborze wykrywacza dla początkującego nie drogi (max1000zł), ale skuteczny .I wy też kiedyś zaczynaliście!!! Dzięki i pozdrawiam.
albertus32 Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 http://www.odkrywca.pl/co-poleca-znawcy-za-1000-1200zl-,658527.html#658527http://www.odkrywca.pl/jaki-wykrywacz-kupic-,657288.html#657288http://www.odkrywca.pl/wykrywacz-dla-amatora-,659229.html#659229http://www.odkrywca.pl/cos-uniwersalnego-,660133.html#660133
dludar Napisano 20 Październik 2009 Autor Napisano 20 Październik 2009 Dzięki za pomoc.Co naprawdę można powiedzieć o ACE 250, jak nadaje się na militarkę, i jaki ma faktyczny zasięg?
tyfus Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 patrz parę wątków niżejlub skorzystaj z forumowej szukajki :) na temat Garrettów było baaardzo dużo :)pozdro
albertus32 Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 kolego dludar nie napisałeś na co ci detektor, czy na kolor czy na militaria, jesli jestes poczatkujacym, nie oznacza ze nie mozesz zaczac szukac detektorkow uniwersalnych, bo skoro budzi sie w tobie zainteresowanie np. szukaniem monet, to moze niedługo bedziesz chcial poszukac w lasach militariapisz na priva do mniepozdrawiam
papi Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 WITAMChodzę z wykrywką już chyba 15 lat. Zaczynałem od typowego wojskowego z czasów PRL, potem miałem jakieś własnej roboty od kolegów elektroników. No i później poczytałem, porozmawiałem z kolesiami, co już chodzili z wykrywkami dłużej no i z ich doświadczeń i rozmowy wyszło ze padło na gareta ac 250. Po kilku miesiącach doszedłem do wniosku, że to nie był najlepszy wybór. Mówię sobie coś tu jest nie tak ( coś mi nie leżało) kupiłem rutusa ultra buło lepiej ale człowiek idzie z postępem jak coś kocha .Sprzedałem wszystko i kupiłem solarisa, uważam, że to był dobry wybór ( mam go do dziś). No, ale co solaris to moim skromnym zdaniem raczej sprzęt uniwersalny, (ale całkiem niezły) no i dalej padło na tma 808. No, ale jak już mam coś na wielkiego zwierza to trzeba coś na drobnicę no to padło na proxime ( sprawdzony producent,miłe doświadczenia), ale co lipa proxima mnie zawiodła. Odesłałem do producenta, nie mogłem sobie poradzić albo po prostu lipa. (Dzisiaj sobie zdaje sprawię ze to był błąd po prostu coś w nim było wadliwego cewka albo, co ale ja jestem w gorącej wodzie kąpany no i szkoda.( Bo koleś ma proxime i nieźle wymiata.)No to, co kasy dozbierałem i padło na whitesa xlt ( coś jak proxima tylko bardziej rozbudowany (proxima była na nim wzorowana) i co mam go kilka miesięcy i czuje się jak początkujący odkrywca. Moim zdaniem jak dla początkującego to uderzaj w najnowszy sprzęt będziemy na równym poziomie, powiem więcej będziesz o krok lepszy, bo nie będziesz miał starych nawyków.POZDRAWIAM PAPI
albertus32 Napisano 22 Październik 2009 Napisano 22 Październik 2009 zgadzam sie z papim, kazdy nowy sprzet powoduje, ze nowy nabywca czuje sie jak początkujący, nie ma co kupować najprostszego detektorka tylko w miare mozliwosci finansowych najlepszy jaki sie da. W obu przypadkach kazdy jest poczatkujący.pozdrawiam
dludar Napisano 22 Październik 2009 Autor Napisano 22 Październik 2009 To co piszecie to jest o.k. i dzięki wam za to, wasze doświadczenia i opowieści o odkrywkach(np.papi) dają mi te same odczucia co do aut, a miałem ich kilkanaście, było kilka opli,parę V-wejów,a i między nimi citroen się gdzieś tam zaplątał, ale od kiedy (już ładnych parę lat) jeżdżę amerykanami (EXPLORER, DODGE, a teraz 2X CHRYSLER) to wszystko co miałem wcześniej to za przeproszeniem wielkie G.... , tyjko nie zapominam o tym że i wtedy też jechałem przeważnie do przodu, a nawet czasami do tyłu.
dludar Napisano 22 Październik 2009 Autor Napisano 22 Październik 2009 albertus mieszkam na terenach podgórskich gdzie kiedyś bardzo wiele się działo i bardzo lubię (w miarę możliwości czasowych) chodzić po lesie.pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.