tobago Napisano 17 Październik 2009 Autor Napisano 17 Październik 2009 Choć mieszkam już 24 lata na wybrzeżu to nie często mam okazję oglądać sztorm jaki przeszedł w ostatnich dniach. Z racji że na co dzień mieszkam w Szczecinie (studia) nie mogłem pozwolić sobie oglądać tego zjawiska w fazie maksymalnej. Ale gdy przyjechałem na weekend do domu (okolice Kołobrzegu) od razu wybrałem sie na pobliską plażę w Bagiczu i zdumiałem gdy wyszedłem na brzeg. Oprócz tego że woda podeszła prawie pod samą wydmę w miejscach odsłoniętych widać było że morze zabrało ponad metr piachu odsłaniając pozostałości po infrastrukturze lotniska w Bagiczu. W miejscu gdzie latem codziennie jeździłem plażować teraz sterczą na blisko metr murowane słupy, przed sztormem całkowicie schowane pod warstwą piachu. NIe piszę tego bez powodu. Pomyślałem że skoro ubyło tyle piachu pewnie łatwiej teraz natrafić na jakies powojenne pozostałości. Niestety sam nie mam wykrywacza i tylko mogłem szukać w smieciach wyrzuconych na brzeg. Ale i tu można było znaleźć wiele metalowych elementów. Teraz przyznać sie panowie kogo widziałem z wykrywką ;) Piszę bo ciekawi mnie czy ktoś z tutejszych wpadł na pomysł żeby przeszukać odsłoniętą plaże.
obert8 Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 jakies dzialo tam wyszlo jest o tym na pomorskim forum
obert8 Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 po wiekszch sztormach na wydmach w bagiczu wychodzily luski od flaka i inne znajdki nawet nie uzywalem wykrywacza ;))))
Cronos Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 Obert8, mógł byś coś przybliżyć o tym dziale??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.