Skocz do zawartości

Plaża po ostatnim sztormie

tobago

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Choć mieszkam już 24 lata na wybrzeżu to nie często mam okazję oglądać sztorm jaki przeszedł w ostatnich dniach. Z racji że na co dzień mieszkam w Szczecinie (studia) nie mogłem pozwolić sobie oglądać tego zjawiska w fazie maksymalnej. Ale gdy przyjechałem na weekend do domu (okolice Kołobrzegu) od razu wybrałem sie na pobliską plażę w Bagiczu i zdumiałem gdy wyszedłem na brzeg. Oprócz tego że woda podeszła prawie pod samą wydmę w miejscach odsłoniętych widać było że morze zabrało ponad metr piachu odsłaniając pozostałości po infrastrukturze lotniska w Bagiczu. W miejscu gdzie latem codziennie jeździłem plażować teraz sterczą na blisko metr murowane słupy, przed sztormem całkowicie schowane pod warstwą piachu. NIe piszę tego bez powodu. Pomyślałem że skoro ubyło tyle piachu pewnie łatwiej teraz natrafić na jakies powojenne pozostałości. Niestety sam nie mam wykrywacza i tylko mogłem szukać w smieciach wyrzuconych na brzeg. Ale i tu można było znaleźć wiele metalowych elementów.
Teraz przyznać sie panowie kogo widziałem z wykrywką ;)

Piszę bo ciekawi mnie czy ktoś z tutejszych wpadł na pomysł żeby przeszukać odsłoniętą plaże.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie