huk 100 Napisano 18 Październik 2009 Autor Napisano 18 Październik 2009 jazlowiak tylko nie unikaj jak ostatnio w FB dario.czolgiem1 bo to medialnie źle wygląda :):):) wiem wiem musiałeś zaznaczyć teren :):):)
dario.czolgiem1 Napisano 19 Październik 2009 Napisano 19 Październik 2009 Kolego kopijnik2,jeśli chodzi o ten zakład między kolegami,,to z tego co wiem sprawa jest załatwiona bardzo pozytywnie,a wiem to na pewno bo byłem w jakiś tam sposób rozjemcą między kolegami..A co do napisu kolegi Jazlowiaka-to miała być narazie tajemnica,ponieważ są dwa produkty brane pod uwagę,Maus-29,,i jak wiecie Maroszek.Owszem,główne słowo ma mieć MON,a to że ktoś będzie pisał tak czy owak,to wiem z bardzo prawdziwych źródeł,że i tak na górze będzie podjęta decyzja-choć ja wolał bym żeby i jedno i drugie przeszło-!. Byłem dzisiaj w FB-Radom,ale nie było nikogo ze znajomych odpowiedzialnych za produkcję bagnetu,na jutro jestem umówiony,i to bankowo.Pozdrawiam,i nie unikam odpisów na każde tematy,choć by były i przykre czasem.Prawdziwy Patron,a nie medialny-!..
Salamandra Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 No to może ja wyjaśnię pewną kwestię pewnego zakładu. Otóż zakład został przeze mnie wygrany i został dotrzymany z honorem - jak dlaczego i gdzie - pozostanie to tajemnicą 3 osób. Dlatego też drodzy koledzy zostawmy już tą kwestię bowiem jest to już przeszłośc. Pozdrawiam.
akagi_FWP Napisano 21 Październik 2009 Napisano 21 Październik 2009 W CAW, z tego co mi wiadomo nie ma dokumentacji wykonawczej do Maroszka (wz.38). Aczkolwiek taka dokumentacja istnieje....
huk 100 Napisano 23 Październik 2009 Autor Napisano 23 Październik 2009 akagi_FWP msza racje to wiedzą wszyscy od 1945 ? poza jednym gościem że w CWA nie ma dokumentacji do wz.38. czy myślałeś o Anglii ?
PATRON Napisano 23 Październik 2009 Napisano 23 Październik 2009 dokumentacja jest w Polsce ...PATRON FWP
huk 100 Napisano 23 Październik 2009 Autor Napisano 23 Październik 2009 oooo proszę ....Patron witaj !
huk 100 Napisano 23 Październik 2009 Autor Napisano 23 Październik 2009 tylko nie pisz mi o Skrzypińskim i jego ogródku -pozdro
huk 100 Napisano 23 Październik 2009 Autor Napisano 23 Październik 2009 jeżeli projekt dojedzie do skutku - skończy sie to z wymiarowaniem istniejącego egzemplarza ale to już nie na temat i za daleko w przyszłość -pozdro
PATRON Napisano 23 Październik 2009 Napisano 23 Październik 2009 nie myślę o MWP, tym bardziej że egzemplarz z MWP nie jest kompletny i na jego podstawie nie można wykonać dokumentacji ( kompletnej)...nie mam również na myśli niczyich ogródków.PATRON
akagi_FWP Napisano 23 Październik 2009 Napisano 23 Październik 2009 Być może szczegóły podamy wkrótce. W tej chwili możemy powiedzieć jedynie, że FWP dotarła w Polsce do dokumentacji wykonawczej karabinu wz.38 konstrukcji inż. Maroszka. I to wszystko na tą chwilę. Z innych nowości - wkrótce zaprezentujemy dokumentację oryginalną i gotowe elementy dodatkowego wyposażenia do pistoletu VIS. Ale to jeszcze kilka-kilkanaście tygodni na pewno trzeba poczekać.
huk 100 Napisano 23 Październik 2009 Autor Napisano 23 Październik 2009 patron czuje jakąś dziwną nutkę w tym co piszesz ? może sie mylę -na pewno chcesz pomóc pewnie się mylę co do ogródka Skrzypińskiego był taki wątek w latach 60 tych , córka Skrzypińskiego -współautora Morsa powiedziała że ojciec w 1939 zakopał dokumentacje na Woli -przekopano wówczas to miejsce ale nic nie znaleziono -dzięki za pomoc Patron trzym sie -pozdro
huk 100 Napisano 23 Październik 2009 Autor Napisano 23 Październik 2009 akagi_FWP ale jak już napisałeś to podaj co to za dokumentacja dodatkowego wyposażenia ? toz.jakiego wyposażenia -kabura ? wycior ? kolba ? czy to w porozumieniu z FB ?
huk 100 Napisano 25 Październik 2009 Autor Napisano 25 Październik 2009 co do dokumentacji VIS to już od dawna jest w FB i sie go tam produkuje :):) http://www.lucznik.com.pl/specjalna/specjalna.html
mihura Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 A po co DokumentacjA,wystarczy jeden sprawny egzemplarz.pzdr.
PATRON Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 to proszę mi pokazać wyprodukowany osprzęt projektu 771 oraz projektu 700 ze stycznia 39 i marca 39 ...jeśli jest w radomiu już produkowany.poza tym może mi ktoś wyjaśni jedną sprawę której nie mogę zrozumieć ....jak to jest możliwe że uznana fabryka broni wypuścił produkt ( produkt bagnetopodobny) z tolerancjami rzędu kilku milimetrów ....jaki dział technologiczny w FB wypuścił by takiego gniota .....dziwi mnie ta sytuacja i coraz bardziej zastanawia, ale na szczęście nie moje małpy nie mój cyrk ...tylko ciekawość mnie zżera....bo jeśli taka fabryka akceptuje odchylenia tego rzędu to może lepiej niech nie produkuje broni bo może zaistnieć obawa zastrzelenia z beryla operatora a nie celu ...Chciałem wysłać ten agnet" do Finlandi, do człowieka który ma pewną interesującą kolekcję", ale trochę się wstydzę...Kolego michura , to następnym razem zamiast kupować nowy telewizor pożycz sobie jakiś od sąsiada i wystrugaj sobie swój na jego podstawie , przecież wystarczy jeden sprawny egzemplarz ...dokumentacja jest nie potrzebna PATRON FWP
mihura Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 Żeby stworzyć wierną kopię z orginału? Nie odbiegającą od niego parametrami balistycznymi,etc. Oczywiście,że niepotrzebna jest pierwotna dokumentacja techniczna.Można ją stworzyć z oryginału.pzdr.
huk 100 Napisano 25 Październik 2009 Autor Napisano 25 Październik 2009 PATRON a jednak :):):) a co sie tyczy gniota to zadaj to pytanie do FB stronę bez problemu znajdziesz mam nadzieje że to my cie oświetliliśmy co do różnic bo jakoś wcześniej nic nie pisałeś ...... a może sie mylę ? zajrzyj do starych wątków jak możesz pozdro.......
huk 100 Napisano 25 Październik 2009 Autor Napisano 25 Październik 2009 ps.....Ja też sie wstydzę wiesz grubości blach itp.pierwszy rzuć .....
huk 100 Napisano 25 Październik 2009 Autor Napisano 25 Październik 2009 PATRON pozwoliłem odpisać na tem telewizor michurze -twoimi słowami z projekty 7TP.---------- będę się starał stworzyć zespół kilku osobowy który będzie miał na celu uporządkowanie dokumentacji jaką udało mi się stworzyć do 7tp, oraz uzupelnić ją o rysunki techniczne 2D oraz 3D wszystkich posiadanych elementów czołgu.Nie wiem czy mi się to uda ale postanowiłem spróbować . " więc nie wiem o co ci chodzi w naszym wątku -dalej zostawiam to bez komentarza -pozdro
huk 100 Napisano 25 Październik 2009 Autor Napisano 25 Październik 2009 mihura uważaj na stare Rubiny z doświadczenia wiem że puściły parę chałup kiedyś w Polsce z dymem :):)-pozdro
PATRON Napisano 26 Październik 2009 Napisano 26 Październik 2009 PATRON a jednak "- jednak co ??? zadaj to pytanie do FB "nie widzę potrzeby bo znam odpowiedź ...że to my cie oświetliliśmy co do różnic bo jakoś wcześniej nic nie pisałeś " nawet bardzo OŚWIETLILIŚCIE...nie zadawałem i nie zadam bo to nie moja sprawa, interesuje mnie zupełnie inny wątek tej arcyciekawej sytuacjiJa też sie wstydzę wiesz grubości blach itp.pierwszy rzuć..."- proszę o konkrety co cię tak zawstydziło ...jednocześnie miło mi usłyszeć że warsztat w BB jest stawiany na równi w ocenie z FB ...jest tylko jedna drobna różnica...wypowiedzi 2009-10-25 21:18:46 nie rozumiem wogóle...MIhura :Nie odbiegającą od niego parametrami balistycznymiMożna ją stworzyć z oryginału." zmierz mi proszę z oryginału tolerancje wykonania części współpracujących broni ...w przypadku Visa np zamek i lufę.PZDR PATRON
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.