abiszaj Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 Mam mały problem, wyjechaliśmy z kolegą do Francji zabierając oczywiście swoje wykrywki, tylko że zasobniki od Tejona zostały w domu.Czy jest możliwość jakiegoś improwizowanego podłączenia baterii? Z góry dzięki za wszystkie pomysły.
talgo Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 koszyk na baterie do kupienia w elektronicznym
Raned Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 Gdyby zasobniki kupione w sklepie elektronicznym były trochę większe to we Francji jest kilku dealerów Tesoro, w samym Paryżu dwóch lub trzech, wystarczy w wyszukiwarce wbić Tesoro detecteur metaux".
MostWanted Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 Koniecznie sprawdź polaryzację kupionych zasobników - oryginalne do Tejona mają odwrotnie niż te kupione w sklepie elektronicznym. Ja używałem długo i bez problemów 3 szt. ogniw Li-pol 3,7V w szereg i podłączyłem się pod kabeli w pojemniku na baterie. Kabelki wewnętrzne łączą te 2 koszyczki w szereg. Zobacz tylko, który przechodzi od jednego koszyczka do drugiego - ten jest szeregiem. Podłącz się na plus i minus krańcowe w obu pojemnikach z anpięciem rzędu 12-13V.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.