Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru militarkowca

zabi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ja z salamandrą śmigam trzy albo 4 lata. Szczerze powiedziawszy nigdy nie mierzyłem w centymetrach jak głęboko zalegają fanty. Głębokość także zależy od ustawienia wykrywacza, wiadomo na all metal zasięg ten jest większy ale w trybie takim chodzę na terenie nie zaśmieconym różnego rodzaju badziewiem. Jeśli jest w miarę czysty teren to po sygnale w trybie all metal przełączam na discrim i jeśli nie ma odpowiedniego wskazania na drobny szajs to kopię. W ten sposób wyciągnąłem hełm z głębokości około 130 cm i raczej sądzę, że to chyba szczyt możliwości jeśli chodzi o zwykłe wykrywacze, głębiej to chyba tylko z ramą. Salamandra daje świetne sygnały na kolorek. Bawiłem się także w poszukiwanie monetek np wyciągnąłem 1 kopiejke z głębokości około 25 cm i koledzy ze sprzętami typowo monetkowymi mieli troszkę zdziwione miny. Moje zdanie, sprzęt b.dobry na militarkę ale i inne poszukiwania wchodzą w grę jednym słowem za taką cenę na pewno wart polecenia. Jeśli kogoś stać to polecam f75 to są moje marzenia ale niestety na razie nie do spełnienia. pozdrawiam
Napisano
No zasięgi fajne ma, a jak działa ta dyskryminacja? Na smętku jak widziałem to fajnie sobie radzi i drobniejsze odłamki odrzuca a łapie większe przedmioty, a jak tam z Salamandrą to wygląda?

Pozdrawiam
Napisano
Aaaa panowie, zapomniałem się zapytać o te nowe wykrywacze Nowaka z serii V konkretnie model V5 można do niego cewke 65cm, wcześniej co prawda pytałem o niego na forum ale mało co kto wie, może coś się zmieniło w tej kwestii? miał już ktoś styczność z tym wykrywaczem?

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie