Cowboys From Hell Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Thomson z jakiej głębokości salamandra ciągnie np. klamrę ,bagnet i jakieś większe przedmioty?Sprzęt wydaje się być ciekawy.PZDR
zabi Napisano 15 Październik 2009 Autor Napisano 15 Październik 2009 dołączam się do pytania kolegiPozdrawiam
scyzor76 Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 ja z salamandrą śmigam trzy albo 4 lata. Szczerze powiedziawszy nigdy nie mierzyłem w centymetrach jak głęboko zalegają fanty. Głębokość także zależy od ustawienia wykrywacza, wiadomo na all metal zasięg ten jest większy ale w trybie takim chodzę na terenie nie zaśmieconym różnego rodzaju badziewiem. Jeśli jest w miarę czysty teren to po sygnale w trybie all metal przełączam na discrim i jeśli nie ma odpowiedniego wskazania na drobny szajs to kopię. W ten sposób wyciągnąłem hełm z głębokości około 130 cm i raczej sądzę, że to chyba szczyt możliwości jeśli chodzi o zwykłe wykrywacze, głębiej to chyba tylko z ramą. Salamandra daje świetne sygnały na kolorek. Bawiłem się także w poszukiwanie monetek np wyciągnąłem 1 kopiejke z głębokości około 25 cm i koledzy ze sprzętami typowo monetkowymi mieli troszkę zdziwione miny. Moje zdanie, sprzęt b.dobry na militarkę ale i inne poszukiwania wchodzą w grę jednym słowem za taką cenę na pewno wart polecenia. Jeśli kogoś stać to polecam f75 to są moje marzenia ale niestety na razie nie do spełnienia. pozdrawiam
Thomson. Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 Zasięgi w trybie dyskryminacji:hełm- 1, 20mklamra carska ok 60bagnet ok 70cm
Cowboys From Hell Napisano 15 Październik 2009 Napisano 15 Październik 2009 Wielkie dzięki.Chyba kiedyś się skuszę na to sprzęciwo:)
zabi Napisano 16 Październik 2009 Autor Napisano 16 Październik 2009 No zasięgi fajne ma, a jak działa ta dyskryminacja? Na smętku jak widziałem to fajnie sobie radzi i drobniejsze odłamki odrzuca a łapie większe przedmioty, a jak tam z Salamandrą to wygląda?Pozdrawiam
scyzor76 Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 masz pokrętło do dyskryminacji, możesz sobie regulować (odrzucanie mniejszych lub większych złomów) , ale tracisz na zasięgu.
Thomson. Napisano 16 Październik 2009 Napisano 16 Październik 2009 Tak samo ja w hs 3 tyle, że działa w odwrotna strone.Np. na 10 omijane są tylko drobne odłamki i nie mamy duzej utraty na zasiegu.
zabi Napisano 23 Październik 2009 Autor Napisano 23 Październik 2009 Aaaa panowie, zapomniałem się zapytać o te nowe wykrywacze Nowaka z serii V konkretnie model V5 można do niego cewke 65cm, wcześniej co prawda pytałem o niego na forum ale mało co kto wie, może coś się zmieniło w tej kwestii? miał już ktoś styczność z tym wykrywaczem?Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.