Skocz do zawartości

Proszę o pomoc w dokonaniu wyboru militarkowca

zabi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Czytałem na różnych forach różne opinie różnych ludzi i... jestem głupszy niż wcześniej. Po selekcji zastanawiam się nad:

1. Hs3
2. Salamandra
3. Traper/Midas
4. Nowak V5
5. a może jeszcze coś innego?

Ludzie chwalą zasięgi zarówno smętka jak i salamandry, co do Trapera to jedni mówią że ok inni że lipa, a Nowak V5 jakbym kupował to tylko u dystrybutora bo Pan Nowak ostatnio coś się nie wywiązuje ze sprzedażą. Panowie proszę o pomoc bo naprawdę sam już nie wiem, w terenie widziałem tylko smętka jak narazie i całkiem spoko, proszę o pomoc

Pozdrawiam
Napisano
Hs 3 I Salamandra to sprzęty bardzo zbliżone zasięgami, choć Salamandra może lepiej łapać kolorek w porownaniu do smetka na małej cewce. O reszcie sie nie wypowiem bo ich nie używałem.
Napisano
Ok więc wybór zawęził się do Hs3 i Salamandry. Panowie a jak jest z dostępnością sprzętu? To znaczy Hs3 to mam kontakt do p. Smętkowskiego, a nową Salamandre skąd można wziąść? Podobno w Puławach ktoś kiedyś robił ale teraz słyszałem że już się tym nie zajmuje.
Napisano
pomysl jeszcze nad midasem, znajomi na tym smigaja i jest całkiem ok :)kolezka też biega z nowakiem ale bym go raczej nie kupował bo mogą być problemy z dostaniem wykrywki niezaleznie od tego ze juz kase wpłaciłes o serwisie nie wspominając. Midas jest dośc tamii nie ma zadnego problemu z serwisem czy dokupieniem jakis cewek, ale ja wole HS. salamndry nie znam nigdy jej w akcji nie widziałem;)
pozdro
Napisano
co do głębokosci to koledzy walą tez takie dołki jak ja HS :)) tylko oni maja sygnalizacje na kolorek a ja nie :)) ale za to ja moge sobie zrobic dokładniejsze namiezanie snajperke" wiec i monetki jak się upre tez sobie kopne :))
Napisano
Dzięki Panowie, więc Hs3 czy Salamandra?;p Kurde no sam nie wiem;p Zebym widział kiedyś w akcji Salamandre to już bym się zdecydował no ale niestety...
Napisano
Wady hs 3
- niestabilna konstrukcja nośna
- słaba jakość przełączników
- Podatność na szybkie uszkodzenia mechaniczne

Wady Salamandra
- Niezbyt dobre wyważenie
- Rozstrajanie się wykrywacza
- Złe umiejscowienie elektroniki- narażona na szybkie zamoczenie.

Wybór należy do Ciebie.
Napisano

fakt :) na początek trzeba co najmniej wymienic przełącznik właczania wykrywki, nie wiem dlaczego p. henryk ( mimo ze 1000 osób mu już mówiło ) nie zmieni tych delikatnych przełączników :(

Napisano
Cyt.Salamandra rozstrajanie sie w.-to dyskryminuje jednoznacznie taki sprzet
Osobiscie jestem fanem N. i chodze juz z nimi z 15 lat.Nie widze narazie nic lepszego.Mam trochę dyskryminacji wielkosciowej,kolor-zelazo,smieci.No i zgruba pomiar glębokosci.To tylko oczywiscie na las-militaria i schowki
K.z K.
Napisano
ja mam salamndre i moge powiedziec ze jest dosc niestabilna poszedl mi przelacznik trybu pracy i baterie czesto wypadaja przez co trzeba je czesto poprawiac polaczenie kabla od cewki z elektronika tez szwankuje no i brak wejscia na sluchawki co mogloby byc bardzo przydatne.Na zasieg nie ma co narzekac lapie głeboko
Napisano
Hmm po uwzględnieniu opinii i doczytaniu jeszcze paru postów z wyszukiwarki chyba jednak Smętek z dużą cewką. Nie zależy mi na kolorku bo do tego już mam sprzęt tylko na typowe głęboko zalegające żelastwo:) Wyczytałem na forum, że wcześniejsze egzemplarze salamandry były bardzo udane, a że teraz podobno robi ktoś inny i jakość trochę spadła, może ktoś się wypowie w tym temacie?

Pozdrawiam i dzięki
Napisano
Witam
Zabi w jakości nic się nie zmieniło wcześniej robił pan Aleksander teraz robi je pan Grzegorz z Puław z tego co wiem panowie swego czasu razem współpracowali . To co się zmieniło to znacznie większy zasięg , dłuższa gwarancja 3 lata, znacznie niższa cena oraz kilka funkcji których nie robił pan Aleksander.
pozdr.
Napisano
A jak cenowo to wygląda? Wyczytałem gdzieś że za 820 już się kupi Salamandre, cenowo bardzo podobna do smętka, a skoro smętek będzie lepszy nieco to lepiej dopłacić te 3 dychy, teraz już sam nie wiem...
Napisano
Witam
Zabi nie wiem skąd te ceny w granicach 800zł no chyba że z dwiema sondami.Z jedną sondą 37cm to koszt 650zł z tymi mniejszymi coś koło 500zł a jak się potargujesz to może na flaszke utniesz no chyba że pełnoletni nie jesteś to na zgrzewkę soku pomarańczowego.
pozdr.
Napisano
Tak? Kurde to skąd mi się w bani taka cena uwaliła?? Do militarki najlepsza będzie cewka 37 cm, nie? Chyba że są jeszcze większe do Salamandry?
Napisano
Do militarki najlepsza bedzie cewka 37 cm. W sumie jak troche pochodzisz z Salamandra to ją wyczujesz. Może nie jest to najłatwiejszy sprzęt, ale nieraz potrafi miło zaskoczyć
Najwięcej fantów nakopałem właśnie ją.

pozdro
Napisano
Hmm skoro niższa cena od smętka a sprzęt porównywalne osiągi ma, więc chyba na Salamandra będzie lepszym wyborem, no i z Lublina do Puław w dwie chwile sobie podlecę obejrzę na spokojnie no i może na tą flaszkę się utarguje. Dzięki wszystkim za pomoc
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie