zabi Napisano 11 Październik 2009 Autor Napisano 11 Październik 2009 Witam!Czytałem na różnych forach różne opinie różnych ludzi i... jestem głupszy niż wcześniej. Po selekcji zastanawiam się nad:1. Hs32. Salamandra3. Traper/Midas4. Nowak V55. a może jeszcze coś innego?Ludzie chwalą zasięgi zarówno smętka jak i salamandry, co do Trapera to jedni mówią że ok inni że lipa, a Nowak V5 jakbym kupował to tylko u dystrybutora bo Pan Nowak ostatnio coś się nie wywiązuje ze sprzedażą. Panowie proszę o pomoc bo naprawdę sam już nie wiem, w terenie widziałem tylko smętka jak narazie i całkiem spoko, proszę o pomocPozdrawiam
Thomson. Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 Hs 3 I Salamandra to sprzęty bardzo zbliżone zasięgami, choć Salamandra może lepiej łapać kolorek w porownaniu do smetka na małej cewce. O reszcie sie nie wypowiem bo ich nie używałem.
brunogd Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 Zabi , wysłałem Ci wiadomość na priv . pozdrawiam .
sid30 Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 HS i cewka 40 + konkretna łopata, moze być saperka fiskarsa bo z inną małą saperką sie zameczysz :))))
zabi Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 Ok więc wybór zawęził się do Hs3 i Salamandry. Panowie a jak jest z dostępnością sprzętu? To znaczy Hs3 to mam kontakt do p. Smętkowskiego, a nową Salamandre skąd można wziąść? Podobno w Puławach ktoś kiedyś robił ale teraz słyszałem że już się tym nie zajmuje.
sid30 Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 pomysl jeszcze nad midasem, znajomi na tym smigaja i jest całkiem ok :)kolezka też biega z nowakiem ale bym go raczej nie kupował bo mogą być problemy z dostaniem wykrywki niezaleznie od tego ze juz kase wpłaciłes o serwisie nie wspominając. Midas jest dośc tamii nie ma zadnego problemu z serwisem czy dokupieniem jakis cewek, ale ja wole HS. salamndry nie znam nigdy jej w akcji nie widziałem;)pozdro
sid30 Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 co do głębokosci to koledzy walą tez takie dołki jak ja HS :)) tylko oni maja sygnalizacje na kolorek a ja nie :)) ale za to ja moge sobie zrobic dokładniejsze namiezanie snajperke" wiec i monetki jak się upre tez sobie kopne :))
Thomson. Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Nr do producenta salamandry: 603 312 213. Pozdro
zabi Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 Dzięki Panowie, więc Hs3 czy Salamandra?;p Kurde no sam nie wiem;p Zebym widział kiedyś w akcji Salamandre to już bym się zdecydował no ale niestety...
Thomson. Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Wady hs 3- niestabilna konstrukcja nośna- słaba jakość przełączników- Podatność na szybkie uszkodzenia mechaniczneWady Salamandra- Niezbyt dobre wyważenie- Rozstrajanie się wykrywacza- Złe umiejscowienie elektroniki- narażona na szybkie zamoczenie.Wybór należy do Ciebie.
sid30 Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 fakt :) na początek trzeba co najmniej wymienic przełącznik właczania wykrywki, nie wiem dlaczego p. henryk ( mimo ze 1000 osób mu już mówiło ) nie zmieni tych delikatnych przełączników :(
Thomson. Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Już zmienił. Widziałem nowe wersje z innymi. lepiej zabezpieczonymi przed dostawaniem się ziarenek piasku.
Klucznik Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Cyt.Salamandra rozstrajanie sie w.-to dyskryminuje jednoznacznie taki sprzetOsobiscie jestem fanem N. i chodze juz z nimi z 15 lat.Nie widze narazie nic lepszego.Mam trochę dyskryminacji wielkosciowej,kolor-zelazo,smieci.No i zgruba pomiar glębokosci.To tylko oczywiscie na las-militaria i schowkiK.z K.
detekta8 Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 ja mam salamndre i moge powiedziec ze jest dosc niestabilna poszedl mi przelacznik trybu pracy i baterie czesto wypadaja przez co trzeba je czesto poprawiac polaczenie kabla od cewki z elektronika tez szwankuje no i brak wejscia na sluchawki co mogloby byc bardzo przydatne.Na zasieg nie ma co narzekac lapie głeboko
st szeregowy Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 ja kolego chadzam z traperem i trochę się na kopałem ale jestem z niego zadowolony militarka monety sreberka też łapie
st szeregowy Napisano 13 Październik 2009 Napisano 13 Październik 2009 dodam jeszcze że wbudowany akumulator żelowy spisuje się świetnie a nowy można dokupić za 30zł
zabi Napisano 13 Październik 2009 Autor Napisano 13 Październik 2009 Hmm po uwzględnieniu opinii i doczytaniu jeszcze paru postów z wyszukiwarki chyba jednak Smętek z dużą cewką. Nie zależy mi na kolorku bo do tego już mam sprzęt tylko na typowe głęboko zalegające żelastwo:) Wyczytałem na forum, że wcześniejsze egzemplarze salamandry były bardzo udane, a że teraz podobno robi ktoś inny i jakość trochę spadła, może ktoś się wypowie w tym temacie?Pozdrawiam i dzięki
grzech Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 WitamZabi w jakości nic się nie zmieniło wcześniej robił pan Aleksander teraz robi je pan Grzegorz z Puław z tego co wiem panowie swego czasu razem współpracowali . To co się zmieniło to znacznie większy zasięg , dłuższa gwarancja 3 lata, znacznie niższa cena oraz kilka funkcji których nie robił pan Aleksander.pozdr.
zabi Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 A jak cenowo to wygląda? Wyczytałem gdzieś że za 820 już się kupi Salamandre, cenowo bardzo podobna do smętka, a skoro smętek będzie lepszy nieco to lepiej dopłacić te 3 dychy, teraz już sam nie wiem...
scyzor76 Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 ja swoją salamandre kupiłem jakieś 3 lata temu(nową w Puławach) z akumulatorkami i ładowarką(cewka średnia) za 660 zł
grzech Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 WitamZabi nie wiem skąd te ceny w granicach 800zł no chyba że z dwiema sondami.Z jedną sondą 37cm to koszt 650zł z tymi mniejszymi coś koło 500zł a jak się potargujesz to może na flaszke utniesz no chyba że pełnoletni nie jesteś to na zgrzewkę soku pomarańczowego.pozdr.
zabi Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 Tak? Kurde to skąd mi się w bani taka cena uwaliła?? Do militarki najlepsza będzie cewka 37 cm, nie? Chyba że są jeszcze większe do Salamandry?
zabi Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 ps. a flaszkę mogę pić legalnie od 3 lat;p
Thomson. Napisano 14 Październik 2009 Napisano 14 Październik 2009 Do militarki najlepsza bedzie cewka 37 cm. W sumie jak troche pochodzisz z Salamandra to ją wyczujesz. Może nie jest to najłatwiejszy sprzęt, ale nieraz potrafi miło zaskoczyćNajwięcej fantów nakopałem właśnie ją.pozdro
zabi Napisano 14 Październik 2009 Autor Napisano 14 Październik 2009 Hmm skoro niższa cena od smętka a sprzęt porównywalne osiągi ma, więc chyba na Salamandra będzie lepszym wyborem, no i z Lublina do Puław w dwie chwile sobie podlecę obejrzę na spokojnie no i może na tą flaszkę się utarguje. Dzięki wszystkim za pomocPozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.