Skocz do zawartości
  • 0

Mechanizm zegara

stucer

Pytanie

Napisano
Już ze 20 lat przewraca się u mnie w piwnicy taki oto mechanizm. Postanowiłem w końcu się za niego zabrać i doprowadzić do porządku. Muszę jednak wpierw dowiedzieć się co to w ogóle jest i jak wyglądało z obudową. Nie ma tu żadnych sygnatur producenta. Prosiłbym Kolegów zorientowanych w temacie o identyfikację, za wszelkie sugestie będę wdzięczny.

12 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Już ze 20 lat przewraca się u mnie w piwnicy taki oto mechanizm. Postanowiłem w końcu się za niego zabrać i doprowadzić do porządku. Muszę jednak wpierw dowiedzieć się co to w ogóle jest i jak wyglądało z obudową. Nie ma tu żadnych sygnatur producenta. Prosiłbym Kolegów zorientowanych w temacie o identyfikację, za wszelkie sugestie będę wdzięczny.
Napisano
Ponawiam prośbę o i.d. Więcej już nie będę się naprzykrzał. w komplecie było jeszcze wahadło o b. prostej formie- bez żadnych zdobień, niewielkie lecz dosyć ciężkie. Niestety, zaginęło. Ten m.in. mechanizm odziedziczyłem po Ojcu kolekcjonerze- amatorze. Gustava Beckera P48 już wyrychtowałem", teraz kolej na ten mechanizm.
Napisano
Jest to mechanizm od zegara kominkowego,na krótkie wahadło.Mała wskazówka jest od przedwojennego szwarcwalda,duża może być oryginalna.Oceniam ,że pochodzi z lat 60-70.Wejdź na allegro na mechanizmy i części.Jest tam sporo podobnych mechanizmów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie