piterskrzek Napisano 10 Październik 2009 Autor Napisano 10 Październik 2009 witam miłosnikow .co to za szabla ,zjakiego okresu ,.pochwa ze skóry z mosieznymi okuciami. .rekojesc mosiadz i drewno obciagniete brazową skóra . dł. pochwy 72 cm. rekojesci 15 cm. głowni 60 cm. głownia wygląda na skracaną troche.
mihura Napisano 12 Październik 2009 Napisano 12 Październik 2009 Jedni i drudzy to ongiś ziomale. A jak znalazłeś jakoweś punce, tudzież napisy,grawery to naprzód aż się serwer zadymi:)pzdr.
piterskrzek Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 foto nie da sie zrobić. ten napis jest na poczatku głowni pod tym mosięznym półokrągłym elementem rekojesci
piterskrzek Napisano 11 Październik 2009 Autor Napisano 11 Październik 2009 mihura dziekuje za kakretna odpowiedz .ale skad wiesz ze to ta szabla
gustaw7609 Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 witam! Nie jestem znawca ale na moje oko ta szabla jest podobna do pruskich szbel!! poszukaj na tej stronce albo wpisz w google szbla i poszukaj w obrazach moze cos znajdziesz!!http://zietenhusar.de/blankwaffen.html
piterskrzek Napisano 12 Październik 2009 Autor Napisano 12 Październik 2009 nic przy niej nie robiłem, taką nabyłem .od pruskiej szabli artyleri rózni sie troche ostrze inne i rękojesc chwyt inny,i pochwa jest ze skóry a pruska ma stalowa. Dopatrzyłem napis na ostrzu WHITES LONDON. moze jakaś angielska jest.
piterskrzek Napisano 10 Październik 2009 Autor Napisano 10 Październik 2009 witam miłosnikow .co to za szabla ,zjakiego okresu ,.pochwa ze skóry z mosieznymi okuciami. .rekojesc mosiadz i drewno obciagniete brazową skóra . dł. pochwy 72 cm. rekojesci 15 cm. głowni 60 cm. głownia wygląda na skracaną troche.
mihura Napisano 11 Październik 2009 Napisano 11 Październik 2009 Szabla Pruskiej Arylerii Polowej wz 1896.pzdr.
Pytanie
piterskrzek
witam miłosnikow .co to za szabla ,zjakiego okresu ,.pochwa ze skóry z mosieznymi okuciami. .rekojesc mosiadz i drewno obciagniete brazową skóra . dł. pochwy 72 cm. rekojesci 15 cm. głowni 60 cm. głownia wygląda na skracaną troche.
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.