peiper2004 Napisano 7 Październik 2009 Autor Napisano 7 Październik 2009 mam prosbe o identyfikacje orderu.jest to odznaczenie mojego kolegi ktory odkupil go w latach 80tych od wnuka czlowieka ktory pracowal w tajnej kancelarii cara.wraz z nadejsciem rewolucji czlowiek ten uciekl z medalem i zlotymi monetami wypracowanymi u cara do kraju.kol.nie wie czy ten order dostal wspomniany czlowiek czy tez w jakichs innych okolicznosciach trafil w jego rece.te rysy na medalu to metoda sprawdzenia czy jest zloty.on dlatego go kupil bo byl pozlacany.w kazdym badz razie ma on prosbe o identyfikacje i dokladna nazwe.ja szukalem na necie ale nie moge na nic trafic,moze to serbski moze bulgarski.order ma wymiar 11cm na5,5.dolaczam zdjecia i pozdrawiam
coriolan Napisano 8 Październik 2009 Napisano 8 Październik 2009 Awers przedstawia Rodzinę Świętą,nie jest to odznaczenie rosyjskie.Brak informacji o ew.odznaczeniu za króla Aleksandra I Karadżordżewicza
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.