langfuhr Napisano 4 Październik 2009 Autor Napisano 4 Październik 2009 co to za tabliczka? znaleziona w okolicach Sopotu, może to nazwa własna?
Luftlander Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 Strzałka i Khöhe" brzmi ja dziwaczne nazwisko, może tabliczka jak do nich trafić.
Hansdekawka Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 @langfuhr,jesteś niemiły, no i po co???Mam lat 45 (skończone na początku maja tego roku).Jeśli chodzi o piszczałę, to ja z nią chodziłem jak prawdopodobnie Ty szalałeś w piaskownicy, czyli w II połowie lat 80-tych ( nie pamiętam dokładnie 85 lub 86 rok).Przyjeżdżał wtedy do mnie regularnie raz w miesiącu taki koleś z Francji nazywał się Bruno Renault (koledzy odpowiednio długo i mocno siedzący w Temacie" i regularnie bywający w owych czasach na Kole" i we Wrocku w Hali" czy w Gdańsku na giełdach staroci, pamiętają go na pewno) i to On właśnie przywoził z sobą piszczałkę, którą mogłem sobie piszczeć bez skrępowania w dowolnej okolicy.Swoją pierwszą piszczałę miałem w roku 88.Fanty takie jak ta abliczka" właśnie z czasem przestaną Cie bawić i cieszyć, będą ewentualnie drogowskazem do konkretnych poszukiwań.Będziesz zainteresowany fantami występującymi przynajmniej w całości i chociaż we względnym stanie, ale widocznie musi minąć jeszcze pare lat abyś swój czas poświęcał tylko na sprawy konkretne.No cóż do niektórych prawd poprostu trzeba dorosnąć,a Ty swoim wystąpieniem dałeś znać,że u Ciebie jeszcze ten czas nie nadszadł.Życzę powodzenia młodszemu koledze, Czówaj.
Hansdekawka Napisano 5 Październik 2009 Napisano 5 Październik 2009 P.S.A mojego postu Moderator nie musi cenzurować,to też o czymś świadczy.
langfuhr Napisano 4 Październik 2009 Autor Napisano 4 Październik 2009 co to za tabliczka? znaleziona w okolicach Sopotu, może to nazwa własna?
Hansdekawka Napisano 4 Październik 2009 Napisano 4 Październik 2009 To nie jest tabliczka, tylko smętne po niej resztki.
Pytanie
langfuhr
co to za tabliczka? znaleziona w okolicach Sopotu, może to nazwa własna?
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.