Skocz do zawartości

Garrett ACE 250 - wariuje

Marek_wawa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Miałem podobny problem z ACE 150. Zaczął wariować całkiem bez powodu. Ja próbowałem wielu sposobów. M in. reset do ustawień fabrycznych, wyjmowanie baterii, skierowanie na metalową łopatkę. To nic nie pomagało. Jedyne co pomogło to używanie słuchawek. Zaraz po włożeniu słuchawek garrett ace 150 się stabilizował. Najpierw myślałem, że to wina cewki, ale chyba nie. Bo po pewnym czasie po prostu to się więcej nie zdarzało. A cewka była już bardziej porysowana. Moim zdaniem to wina elektroniki. Może jakieś zawilgocenie (kondensacja pary itp.). A może jakieś namagnesowanie. Nie mam pojęcia. Ważne że zniknęło.
  • 4 years later...
Napisano
Witam użytkowników garrett ace 250. Problem mam taki że po włączeniu go zaczyna wariować na wszystkich tonach i nie przestaje. Nie było tego problemu nawet jak miałem telefon włączony. Myślałem że wina jest słabych bateri ale gdy kupiłem nowe i włożyłem je to przez chwilę wszystko było jak powinno działać.-myślę że coś zasilaniem ale tu moja prośba. Co mogę z tym zrobić oprócz serwisu?. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!
Napisano
Możesz, zmienić teren gdzie chodzisz z wykrywaczem lub zmniejszyć czułość, możesz podmienić cewkę do sprawdzenia , możesz rozkręcić wtyczkę i przelutować lub skrócić kabel... tyle możesz bez serwisu, jak masz smykałkę elektronika, możesz jeszcze rozkręcić puszkę aby przelutować wtyk na płytce.
Napisano
Witam. Zadzwoniłem do serwisu. Miły Pan powiedział że mam osuszyc wykrywacz i kupić porządne baterie alkaiczne. Jak narazie działa pięknie. Pozdrawiam!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie