fortus1 Napisano 3 Październik 2009 Autor Napisano 3 Październik 2009 Według właściciela pochodzi z czasów II wojny. Wymiary skrzynki to 17/18/37 cm.Z wymiarów i po uszczelce można przypuszczać że jest to skrzynka amunicyjna od broni wielokalibrowej.Może ktoś zidentyfikuje przedmiot.
Majorian Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Tak. Niemiecka wojskowa z II WŚ. Luftwaffe z tego co się kiedyś dowiedziałem. Pzdr
Majorian Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Tak. Niemiecka wojskowa z II WŚ. Luftwaffe z tego co się kiedyś dowiedziałem. Pzdr
Czarek Napisano 3 Październik 2009 Napisano 3 Październik 2009 Miałem kiedyś podobny problem z identyfikacjąhttp://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=226778#226784
Pytanie
fortus1
Według właściciela pochodzi z czasów II wojny. Wymiary skrzynki to 17/18/37 cm.Z wymiarów i po uszczelce można przypuszczać że jest to skrzynka amunicyjna od broni wielokalibrowej.Może ktoś zidentyfikuje przedmiot.
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.