Skocz do zawartości

Obrona Twierdzy Brześć

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 90
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Organizatorem z ramienia Grup Rekonstrukcyjnych jest Karol Woldan i jeśli się nie mylę jest On członkiem AA7, a nie mylę się na pewno :)

Nie wnikam jak to jest dokładnie, ale telefon z zaproszeniem otrzymałem od niego, więc dla mnie jest to raczej oczywiste...

Pozdrawiam
Gohan

Ciężko mi coś konkretnego napisać. Szczerze to niewiele wiem.

Na pewno sama rekonstrukcja Obrona Twierdzy Brześć". Zarys historyczny jest szeroko dostępny więc nie ma sensu się tutaj rozpisywać.

Pewnie będzie jakiś sprzęt pancerny, ale co dokładnie to nie mam pojęcia.

Miały być dioramy, ale czy obecny Organizator je dalej przewiduje to też nie wiem. Pewnie wiele zależy tu od pogody, która niestety nie zapowiada się optymistycznie :/

Ogólnie lepiej by głos zabrał Organizator, ale wierzę że jeśli zabrał się za to Karol to impreza będzie na wysokim poziomie.

Pozdrawiam
Gohan

No niestety wątpie . Bo ani bramy (brama to tamtej stronie Bugu) ani renówki. Aczkolwiek bramę będzie można zrobić podobno jakieś wesele będzie w poblizu , jakimiś starymi renówkami 19. Prawie jak tank !

A tak na marginesie gdyby nie te dwa wraki prawdopodobnie nie byłoby tej inscenizacji. Twierdza zostałaby zdobyta z marszu. No moze przesadzam ale przeszkoda ta była jak wrzód na tyłku Guderian'a

Mam nadzieję że ta enigmatyczność bedzie na tyle zachęcająca ze wsiądziecie w swoje auta i podążycie na w kierunku Twierdzy Brześć
Tak po prawdze to bedzie rekonstrukcja bardziej symboliczna niż odtworzenie tamtych wydarzeń.

Załodze Twierdzy należy sie ta pamięć.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie