Krecik2002 Napisano 23 Wrzesień 2009 Autor Napisano 23 Wrzesień 2009 Witam,Mam bardzo ladny magazynek do G43, ale sprezyna niestety zlamana w miejscu zaznaczonym na zdjeciu. Ma ktos jakis pomysl jak przyworcic jej sprawnosc? Wiem ze jest slabiutka ale nie oczekuje cudow - wystarczy zeby trzymala podajnik na swoim miejscu. Mnie przychodzi do glowy tylko zalozenie na oba konce cienkiej rureczki metalowej, wygiecie w odpowiedni ksztalt i zaklepanie/zalutowanie zeby sie nie ruszalo, ale boje sie ze to nie bedzie trzymac.A moze ma ktos pomysl na jakas tania sprezyne zastepcza do takiego magazynka? (bo oryginalnej w dobrym stanie nie sposob dostac). Chwilowo wsadzilem tam sprezyne od Browninga wz 28 i pasuje calkiem niezle, ale bede jej potrzebowal jak odrestauruje jej oryginalny magazynek...
Cyrograf15 Napisano 23 Wrzesień 2009 Napisano 23 Wrzesień 2009 Skuwka to jedyne rozwiązanie, ale wygląda faktycznie słabo i może się rozlecieć całkiem. Można kupić drut sprężynujący i nawinąć nową?Wojtek
obert8 Napisano 20 Październik 2009 Napisano 20 Październik 2009 ja mialem podobny problem ze sprezyna do naszgo RKM wz 28 po prostu dorobilem sprezyne z tasmy stalowej sprezystej dziala super
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.