Skocz do zawartości

Problem z mapami i zdjęciami satelitarnymi w Ozim Explorerze

muchomor

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,niedawno kupiłem nawigację Lark Freebird 35.7 z promocji,w pamięci wewnętrznej urządzenia była mapa map w okrojonej wersji,postanowiłem ją wykasować i wrzucić Oziego CE w wersji 2.31,jak postanowiłem tak zrobiłem,wszystko gra,Ozi łapie satelity,mam za to problem z mapami i ze zdjęciami satelitarnymi,jest taki program ZumiBuddy do ściągania map i zdjęć,wchodzę w program,wybieram mapę lub zdjęcie,program wypluwa" dwa pliki plik.bmp zawierający bitmapę,oraz plik.map zawierający gotowe współrzędne,wiadomo żeby używać map w Ozim CE trzeba przekonwertować to co wypluł" ZumiBuddy na format ozfx3,zrobiłem to programem Img2ozf po konwersji otrzymałem dwa pliki.ozfx3 oraz _ozf.map,oba pliki wrzuciłem do Oziego CE w Larku do folderu Maps,po uruchomieniu Oziego CE mam taki obraz jak na zrzucie obok(ten zrzut zrobiłem z Oziego na PC,ale zdjęcie satelitarne wygląda tak samo jak w Ozim CE w Larku)i na tym polega mój problem,zdjęcie jest bardzo złej jakości,niewiele widać,nie wiem dlaczego tak jest,może ktoś tak miał i wie w czym problem,dodam że nawigacja działa poprawnie,wskazuje pozycję w której jestem,ale co z tego skoro niewiele widać.Proszę o pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie