Skocz do zawartości

Wykrywacz dla amatora.

tobago

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na początku jako nowy członek witam wszystkich serdecznie.

Od razu zwracam się do Was z prośbą o kilka wskazówek dotyczących zakupu wykrywacza dla amatora. Każdy z Was kiedyś był w mojej sytuacji i posiada pewne doświadczenie.

Nie jestem z tych ludzi co od razu zakładają nowe wątki pod wpływem impulsu. Czytałem wiele na różnych forach nt. wykrywaczy. Generalnie dzięki lekturze wiem zeby nie kupować wykrywaczy za 200-300zł co nie kłamiąc zamierzałem zrobić ;)

Mój typ który najbardziej mnie przekonuje to garrett250, czytałem wiele dobrego o tym sprzecie. Jednak cena jak na początkującego troche spora wiec pewnie bede się rozglądal za używkami. Jednak zastanawiam sie czego nikt nie wypowiada sie o wersji 150. Jest tańszy jednak może gorszy?

Może macie jakieś inne propozycje które mógłbym rozważyć?

Mieszkam na środkowym wybrzeżu i na razie jako napaleniec interesują mnie wyskoki na plaże, wiadomo za czym ;)

Do wypadów na militaria mam za małą wiedzę jednak mysle że z czasem i to nadrobię.

Ale na razie czeka mnie zakup sprzętu. Nie chciałbym kupic tandety która tylko obrzydzi mi poszukiwania.

Liczę na Wasze wskazówki za które z góry dziękuje.
Napisano
ace 150/250 to dobry wybór ale raczej na drobnicę. militarki za wiele nim nie nakopiesz. Napisz jeszcze jakim budżetem dysponujesz to może uda się coś lepszego doradzić. Pozdrawiam
Napisano
Skora dla kolegi cena za Ace 250 jest spora to nie mów nic o Tesoro. Kup sobie Ace 150, nie ma pinpointa, zatem nie zawsze będzie łatwo namierzyć fanta, ale to akurat przy tej głębokości kopania dołków jest mało ważne. Na plaże nadaje się idealnie, mi jednego razu wyszedł zarobek 30 zł na godzinę wiec super. Na militarkę słabo, jednak na dobrym miejscu w trybie all metal możesz pokopać. Zresztą zardzewiałe żelazo ładnie daje sygnał na kolor.
Napisano
suma jaką moge przeznaczyć waha się własnie w granicy 500-600

plaża to tak na początek chciałem, z czasem własnie coś grubszego. Mieszkam w okolicy Bagicza-Kołobrzegu niedaleko radzieckiego lotniska. Dlatego nie nastawiam się tylko na pieniążki.
Napisano
Witam Serdecznie! Co prawda nie zaczynałem od Solarisa,ale też zdarzyło mi się go mieć.Wg.mnie jest to sprzęt bardzo zawodny...nie dość ,że ma mocno dyskusyjną dyskryminację,jest przeciętny w dynamiku,to do tego bardzo niestabilny w innych trybach.Na podstawie doświadczenia swojego i trzech innych użytkowników moge dodać,że po pewnym czasie od zakupu sprzęt się samoczynnie wzbudza w dynamiku,ktory wg.mnie był i tak najlepszym trybem.Osobiście nie polecam i proponuję kupno czegoś,co nie wzbudzi negatywnych wspomnień.Pozdrawiam!
Napisano
garret wg mnie w tym przypadku jest dobrym rozwiązaniem i jest jak najbardziej wporządku wg. mnie.. Pisze tak, nie dlatego, że takowego posiadam i chwale to co co mam.. ale dlatego, że miałem podobny dylemat i garret ace(150), spełnił moje wymagania w stopniu zadawalającym, choc wiadomo ,może byc lepiej...jednak z takim budrzetem i doświadczeniem, daje rade...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie