Filip_bigredone Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 WitamSzukam chętnych do odtwarzania oddziału Armii Kontynentalnej z okresu wojny Rewolucyjnej. Wiem, że nie znajdę wielu chętnych ale pomyślałem sobie że jak jest Grupa odtwarzająca Wojnę Secesyjną to czemu nie stworzyć Wojny Rewolucyjnej. Osobiście myślę, że Rewolucja jest bardziej związanaz naszą historią niż Wojna Secesyjna, w końcu Kościuszko przysłany w1776, nawet brał udział w kilku bitwach, w Bitwie pod Trenton, FortTicornetoga i kilku innych. Był jeszcze Pułaski który zginą w Oblężeniu Savannahw 1779, było też wielu innych Polaków nie tylko jako dowódcy ale izwykli żołnierze w szeregu. Co do szczegółów jaki odział będzie odtwarzany zrobimy głosowanie, na razie zbieram chętnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 W Czechach działa grupa rekonstruująca traperów z tych czasów,ale nie mogę znaleźć kontaktu. A nie lepiej się zabrać na wojska Rzeczpospolitej Obojga Narodów? Tego jest tak mało. Tylko nie tekturowych kosynierów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.