Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Dawno nie pisałem o swojej kolekcji więc coś trzeba bo się trochę nazbierało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Nieśmiertelnik Luftwaffe ,pole pod Krasnobrodem (proszę o ID) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Na pierwszy rzut oka...bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Po oczyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Okazało się ,że nasza omba" to niemiecki pocisk 75 mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 może być też polski ale ja nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Hełm wz.31 ze złomowiska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Hełm po oczyszczeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Maczeta ze złomowiska (dość mało starożytna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Łuski od Mausera 98 (1915) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Manierka z 1937 roku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Polska skrzynka amunicyjna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 No i od razu widać ,że jest polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Poobijane w środku przez pociski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 18 Wrzesień 2009 A to zostało znalezione w ciekawy sposób.U nas w Szczecinie przenieśli takie jedno targowisko niszcząc wszystkie stare stoiska.Leżało na trawnikach obok ulicy mnóstwo gruzu i śmieci a między tym wszystkim walała się ta taśma (co ciekawsze w tej okolicy toczyły się ostatnie walki w Szczecinie). PS. Mam pytanie.Czy to taśma od MG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Taśma od PK. Współczesna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxim026 Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 witam, ta bombka to przypadkiem nie POlska ????? jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal16 Napisano 18 Wrzesień 2009 Share Napisano 18 Wrzesień 2009 Ten niby Nieśmiertelnik Luftwaffe, to raczej nie nieśmiertelnik raczej żeton lub numerek z lotniska . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Nie wiem.A to nie bomba tylko pocisk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szajka Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 to nie niby tylko marka narzedziowa a nie niesmiertelnikehhh :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 19 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 19 Wrzesień 2009 A mógłby mi ktoś tą markę narzędziową zidentyfikować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 19 Wrzesień 2009 Share Napisano 19 Wrzesień 2009 Ta bomba to zastępcza bomba z pocisku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poszukiwacz bunkrów Napisano 23 Wrzesień 2009 Autor Share Napisano 23 Wrzesień 2009 astępcza bomba z pocisku"? było coś takiego? Zapomniałem jescze napisać ,że lotki zostały chyba po wojnie dorobione bo są ze zwykłej cienkiej blachy a i farba się dobrze zachowała... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.