s13 Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Napisano 18 Wrzesień 2009 witam..Berthier M 1892 wers. 2..identyfikacja bic na jelcu...
mietek Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 nr seryjny, 1-sza litera to producent.Taki sam nr byl wybity na pochwie.
kopijnik2 Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 hm...Francja, Francuz, Francuzka - ale francuska (np: moda, Riviera) lub pisane wielką literą w nazwie własnej jak Théâtre-Français (Teatr Francuski)...wnioskując - mało istotne dla sprawy jest to, że (jakaś) Francuzka posiada(ła) bagnet..."
s13 Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Napisano 18 Wrzesień 2009 ..a ja myslalem ze to jest forum poszukiwaczy ,a nie maniakow poprawnej ortografii...
kopijnik2 Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 jak widzisz - treści wynikające z formy zapisu są zasadniczo różne - wręcz mylące - szczególnie, że nie jest to wada ortograficzna - a znaczeniowa...Komunikacja - normy - ..a ja myslalem ze to jest forum poszukiwaczy ,a nie maniakow poprawnej ortografii...odpowiem cytatem z forum: ...jazu chryste moj aortografia jest naprawde wygurowna... ...Chodzi mi o to, aby język giętki. Powiedział wszystko, co pomyśli głowa...
s13 Napisano 18 Wrzesień 2009 Autor Napisano 18 Wrzesień 2009 ...wybacz ,ale dalej Cie nie rozumiem...Mietka zrozumialem dobrze..pozdro..
kopijnik2 Napisano 18 Wrzesień 2009 Napisano 18 Wrzesień 2009 nie musisz - mnie rozumieć...wystarczy byś starał się używać język polski zgodnie z przeznaczeniem, formami i zasadami...do komunikacji...zacznij od próby umieszczenia na forum zdania zażółć gęślą jaźń"... będzie to dobry początek - a nie - edzie to dobry poczatek"...
Pytanie
s13
witam
..Berthier M 1892 wers. 2
..identyfikacja bic na jelcu...
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.