spid3r Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Napisano 16 Wrzesień 2009 Witam, obecnie mam Garret Ace 250, ale nie jest dla mnie już wystarczającą zabawką, poszukuję czegoś lepszego, co będzie przede wszystkim szukało głęboko i na militarkę i kolorek.Zastanawiam się nad Rutusem Proxima i Solaris ?a może coś innego ?Proszę o radę.
banderas Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 Nie pozbywaj się ACE,wyrzucisz bezcenne doświadczenie z pracą na tym sprzęcie,pomyśl raczej nad rozbudowaniem 'stajni' piszczał,bądż jak golfista,który dobiera odpowiedni kij do danej sytuacji ;]pzdr.
spid3r Napisano 16 Wrzesień 2009 Autor Napisano 16 Wrzesień 2009 Nie planuję się pozbywać Ace :) Bardzo się do niego przywiązałem A poza tym moja narzeczona chętnie się nim pobawi :) Ja szukam czegoś lepszego dodatkowo, coś co sprawi, iż przejdę po starym terenie i wyrwę matce ziemi jakieś ukrywające się przedmioty :)Bo jak na razie Ace nie umożliwił mi wykrycia niczego cennego z większej głębokości niż 30 cm
banancew Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 Mogę się wypowiedzieć w kwestii drobnicy, bo tego szukam.Po ACE 250 Miałem Tesoro Silver Sabre - sprzęt podobny jeśli chodzi o głębokość, ale moim zdaniem czulszy ze względu na to że to analog, i na tych samych miejscówkach bardzo dobrze zeskanowanych" garretem, jeszcze wyciągnąłem parę fajnych fantów.Ale jeśli polubiłeś chodzenie z wyświetlaczem, to zrób jak ja - kupiłem Whitesa - w moim przypadku Eagle Spectrum - i to jest to, idea podobna jak w ACE, a głebokość i identyfikacja nieporównywalnie lepsza, warta różnicy w cenie.
niechludow Napisano 17 Wrzesień 2009 Napisano 17 Wrzesień 2009 niedawno przesiadłem się z kanarka na Rutusa Proxime. Uważam to za doskonały wybór, chociaż na garretta złego słowa nie powiem.
albertus32 Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 Rutus Proxima - uniwersalny, mocny statyk.. Solaris to juz starszy brat ( mniejszy zasieg, gorsza dyskryminacja ). proxima bardzo dobry stosunek ceny do jakosci, solidnie zbudowana( obecnie mam fisherka f 75 i czasem czuje sie jakbym mial w reku zabawke). Proxima jeden ze stabilniejszych w pracy sprzet. To odpowiedz na twoje zadane pytaniepozdrawiam
hombre1 Napisano 20 Wrzesień 2009 Napisano 20 Wrzesień 2009 A wg.mnie po Ace najlepszym wyborem będzie używana X-terra 70 tym bardziej,że ceny korzystne w dobie wejścia następczyni.Co do uniwersalności proximy to bym polemizował...uniwersalna to jest x-terra 70 ,bo nie dość,że jest bardzo stabilna i ma dobre osiągi,to do tego ma wymienne cewki o trzech częstotliwościach.Pozdrawiam !
albertus32 Napisano 21 Wrzesień 2009 Napisano 21 Wrzesień 2009 jestem tego samego zdania. Bardziej uniwersalna x terra, w przeciwienstwie do proximy ma mozliwosc dokupienia cewek. Rutus miał rzucic na rynek cewke na militaria- był o tym odrebny watek ale to było wiosna tego roku i narazie cicho.Poza tym to juz inny przedział cenowy niz proxima.pozdrawiam
szajka Napisano 22 Wrzesień 2009 Napisano 22 Wrzesień 2009 Też uważam ze x-705 lub x-70 bedzie gicior aczkolwiek whites jesli masz kase zdrów
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.