Skocz do zawartości

jaki nastepny wykrywacz ??

spid3r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam, obecnie mam Garret Ace 250, ale nie jest dla mnie już wystarczającą zabawką, poszukuję czegoś lepszego, co będzie przede wszystkim szukało głęboko i na militarkę i kolorek.
Zastanawiam się nad Rutusem Proxima i Solaris ?
a może coś innego ?
Proszę o radę.
Napisano
Nie pozbywaj się ACE,wyrzucisz bezcenne doświadczenie z pracą na tym sprzęcie,pomyśl raczej nad rozbudowaniem 'stajni' piszczał,bądż jak golfista,który dobiera odpowiedni kij do danej sytuacji ;]
pzdr.
Napisano
Nie planuję się pozbywać Ace :) Bardzo się do niego przywiązałem A poza tym moja narzeczona chętnie się nim pobawi :) Ja szukam czegoś lepszego dodatkowo, coś co sprawi, iż przejdę po starym terenie i wyrwę matce ziemi jakieś ukrywające się przedmioty :)
Bo jak na razie Ace nie umożliwił mi wykrycia niczego cennego z większej głębokości niż 30 cm
Napisano
Mogę się wypowiedzieć w kwestii drobnicy, bo tego szukam.
Po ACE 250 Miałem Tesoro Silver Sabre - sprzęt podobny jeśli chodzi o głębokość, ale moim zdaniem czulszy ze względu na to że to analog, i na tych samych miejscówkach bardzo dobrze zeskanowanych" garretem, jeszcze wyciągnąłem parę fajnych fantów.
Ale jeśli polubiłeś chodzenie z wyświetlaczem, to zrób jak ja - kupiłem Whitesa - w moim przypadku Eagle Spectrum - i to jest to, idea podobna jak w ACE, a głebokość i identyfikacja nieporównywalnie lepsza, warta różnicy w cenie.
Napisano
Rutus Proxima - uniwersalny, mocny statyk.. Solaris to juz starszy brat ( mniejszy zasieg, gorsza dyskryminacja ). proxima bardzo dobry stosunek ceny do jakosci, solidnie zbudowana( obecnie mam fisherka f 75 i czasem czuje sie jakbym mial w reku zabawke). Proxima jeden ze stabilniejszych w pracy sprzet. To odpowiedz na twoje zadane pytanie
pozdrawiam
Napisano
A wg.mnie po Ace najlepszym wyborem będzie używana X-terra 70 tym bardziej,że ceny korzystne w dobie wejścia następczyni.Co do uniwersalności proximy to bym polemizował...uniwersalna to jest x-terra 70 ,bo nie dość,że jest bardzo stabilna i ma dobre osiągi,to do tego ma wymienne cewki o trzech częstotliwościach.Pozdrawiam !
Napisano
jestem tego samego zdania. Bardziej uniwersalna x terra, w przeciwienstwie do proximy ma mozliwosc dokupienia cewek. Rutus miał rzucic na rynek cewke na militaria- był o tym odrebny watek ale to było wiosna tego roku i narazie cicho.Poza tym to juz inny przedział cenowy niz proxima.
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie