pmf1 Napisano 14 Wrzesień 2009 Autor Napisano 14 Wrzesień 2009 Witam, pewnie jest to ogólnie populares, jednakże ja spotkałem się z takim wykopkiem na moim terenie po raz pierwszy. Nie jest to w moim rejonie częsta znajdka, a chciałbym się coś niecoś dowiedzieć. Z góry dzięki, jaki to nominał (ile kopiejek?) i jakie jest datowanie? (potrafię rozczytać końcówkę - 89). Średnica to 21mm
Pablo.wpl Napisano 14 Wrzesień 2009 Napisano 14 Wrzesień 2009 Kopiejka albo2 kopiejki, stan żałosny, znajdzie się takich jeszcze duuużo .Popzdro
pmf1 Napisano 15 Wrzesień 2009 Autor Napisano 15 Wrzesień 2009 Właśnie potwierdziłeś moje przypuszczenie, na tym terenie znalazłem kilka podobnie wypalonych moniaków, natomiast żadnych zabudowań w najbliższej okolicy nie było.
spid3r Napisano 16 Wrzesień 2009 Napisano 16 Wrzesień 2009 Albo wypalali słomę i ściernisko, bardzo często tak robią jak nie mają zwierząt i nie mają co zrobić ze słomą.pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.