edekkk Napisano 8 Wrzesień 2009 Autor Napisano 8 Wrzesień 2009 Witam wszystkich forumowiczów. Zakupiłem wyżej wymieniony wykrywacz. Pierwszy dzień z wykrywką i wielkie podniecenie w lesie udało się znaleźć jedna łuskę:) Drugi dzień w lesie brak podniecenia nie udało się nic znaleźć oprócz kapsli i żelastwa oczywiście. Trzeci dzień rozpoczęty z wielka nadzieja lasy i pola ok 3 godziny błądzenia i jedna łuska na polu. Normalnie załamka przeszedłem kilka pół i lasów i praktycznie nic. Próbowałem wszystkich ustawień głównie all metal i jewelery. Już nie wiem czy ja coś robię źle czy ktoś mnie uprzedził w mojej okolicy. Czy też mieliście trudne początki i chwile zwątpienia? Przydadzą się słowa otuchy i porady: )))) Pozdrawiam wszystkich.
BRAT_MIH Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Na Poszukiwanie Skarbów też temat założyłeś, więc zapytam krótko - czytałeś gdzieś co może się trafić na Twoim terenie, czy odbywały się jakieś walki, pod czyim panowaniem był w przeciągu wieków ? Bo jak chodzisz a pałę" to i tak się ciesz, ze jakieś łuski przynajmniej wyciągasz. Trafisz jakieś miejsce to będzie lepiej.
JAZON75 Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Kolego ja pierwszą monetę trafiłem po miesiącu chodzenia z wykrywką.Poszukaj starych map twojej okolicy,popytaj ludzi ,a jak trafisz na dobrą miejscówkę to precjoza będą same wyskakiwać.pozdro
Poganin Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 moje pierwsze dokonania też były takie, na poczatku lipa, długo, długo nic.. dopiero potem jak juz ustaliłem sobie miejscówki to zaczeło wychodzic,tak że teraz nawet brak czasu, ażeby teraz wszystkie obskoczyc..i nie chodzi tu głównie o wykrywacz, bo ja mam zaledwie 150ace
PS Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Uszy do góry :-)Sprzedam Ci tajny przepis na sukces (wybacz żartobliwy ton, ale widze że masz lekką deprechę, ale porady są jak najbardziej na serio):Po 1. Pogadaj z najstarszymi mieszkańcami okolicy w której mieszkasz. Może były jakieś walki (II wojna, I wojna, powstania). Młyny, karczmy, targowiska, stare drogi. I zrób to szybko, bo ci ludzie nie młodnieją. W zeszłym tygodniu np. odeszło" cenne źródło informacji na temat walk partyzanckich w mojej okolicy. A tyle jeszcze było do obgadania, eh...Po 2. Stare Mapy, kolego, Mapy i jeszcze raz mapy. Nie podaję linków, bo mnie Admin wybatoży. Poszukaj na forum, jest tego sporo.Tak przygotowany, wkładasz nowe baterie do kanarka, drugi komplet do kieszeni i w teren. Na miejscu włączamy tryb all metal (lub od razu np. relics) i...Po 3. Nie spiesząc się, powoli przemieszczamy się do przodu jednocześnie kontemplując iepowtarzalne okoliczności przyrody" (dla mnie szczególnie wdzięcznym miejscem poszukiwań są stare drogi).Po 4. Co do rodzajów dźwięków wydawanych przez Ace w zalezności od znaleziska, nie wspominam, bo to również grozi batem, poszukaj na forum.Po 5. I myślimy, przede wszystkim myślimy. Jakiś czas temu czesałem" małe wzgórze, kóre od od razu wyglądało mi na niezły punkt oporu (przypuszczenie to potwierdzało kilka dołów strzelniczych, opowieści i mapy ruchów wojsk). I faktycznie po jednej stronie wzgórza był spory dół przed którym pociski ołowiane wychodziły jeden za drugim (ktoś się naprawdę zawziął). Po powrocie do domu sprawdziłem co to za kulki i jaka mogła być odległość strzału z zachowaniem jako takiej celności. W następny weekend tam wróciłem odmierzyłem na oko odległość we właściwym kierunku i... wykopywałem łuski z tego karabinu jedną za drugą.Te punkty można mnożyć. Moim zdaniem nasze hobby to przede wszystkim czytanie historii, słuchanie opowieści, studiowanie map, i potem dopiero w teren. Ja też mam Ace250 i naprawdę fajne drobiazgi można nim wydłubać.Dla przykładu dwie gwiazdy" ostatnich wypadów.Pozdrawiam
PS Napisano 9 Wrzesień 2009 Napisano 9 Wrzesień 2009 Jak widać kompletnaI na koniec sukcesów życzę...
edekkk Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Napisano 9 Wrzesień 2009 Dzięki za pomoc. Dziś byłem kolejny raz w lasku i nic. Najgorsze jest to, że w mojej okolicy na zaorane pole trudno trafić. Chodzę głównie w okolicach Hajnówki jeśli ktoś może mi dać jakieś namiary na lekturę dotyczącą tych okolic będę wdzięczny, mapy również mile widziane:) Jeśli chodzi o mapy to znalazłem kilka ale nie są za stare także nic się nie dało z nich wywnioskować. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.