Skocz do zawartości
  • 0

Bagnet KS98 paradny

mark711

Pytanie

Napisano

Zastanawiam się nad autentycznością posiadanego bagnetu. Szukałem na www.bagnety.pl i www.sigges-bajonette.de bagnetu paradnego tylko z napisem SOLINGEN", są sztuki z SOLINGEN+coś jeszcze, lub z znakiem wytwórni, mój ma tylko napis. Pomoże ktoś obeznany w temacie?

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zastanawiam się nad autentycznością posiadanego bagnetu. Szukałem na www.bagnety.pl i www.sigges-bajonette.de bagnetu paradnego tylko z napisem SOLINGEN", są sztuki z SOLINGEN+coś jeszcze, lub z znakiem wytwórni, mój ma tylko napis. Pomoże ktoś obeznany w temacie?

Napisano
Czort wie co o nim sądzić. Skoro robią kopie noży HJ,to mogą i bagnety. Jak do tej pory nie trafiłem ta taką replikę, ale nie uganiam się za żadnymi bagnetami paradnymi (szczególnie tymi niemieckimi z II WW).
Mam ze trzy, może cztery obowiązkowe do odfajkowania" ich w tym przynajmniej dwa bez żadnych sygnatur (oczywiście oryginalne) i na tym kończy się moje zainteresowanie tą ronią".
Mam nadzieję, że pomoże Ci ktoś inny- z bogatszym doświadczeniem w tej dziedzinie.
Pozdrawiam,
Piotr
Napisano
Prawdopodobnie powinno być Solin-Gen - to koło Cheng-Du. Sorry ale widziałem sporo bagnetów i żaden nie miał takiej czcionki - Jak dla mnie to chińczyk albo produkcja pakistańska, bo oni też ostatnio zabrali się za bagnety, poza tym jeszcze hełmy tłuką na potęgę niemieckie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie