Cowboys From Hell Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Napisano 5 Wrzesień 2009 Taki guziczek wpadł z numerkiem 7.Pierwszy mój z cyferką i chciałbym prosić o identyfikację. Jeżeli ktoś coś wie to proszę pisać.Lepszej fotki nie da rady zrobić
Cowboys From Hell Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Napisano 5 Wrzesień 2009 I taka stara obrączka.Może być z brązu czy raczej nie?Proszę o wydatowanie.
Cowboys From Hell Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Napisano 5 Wrzesień 2009 Od środka jakby piłowana czymś w poprzek.
Cowboys From Hell Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Napisano 5 Wrzesień 2009 Za wszelkie sugestie dziękuję i pozdrawiam.
SZZ Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 Guzik z 7 jest pruski, cyfra oznacza numer kompanii, pochodzi z II poł. XIX w.Pozdrawiam
tyfus Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 jeżeli chodzi o datowanie obrączek i pierścionków, które nie posiadają cech, a są wykonane z metali nieszlachetnych (w przeciwieństwie do srebra i złota) - to nie ukrywam : jest problem.sam mam kilka obrączek i pierścionków. Nazywane są na forum - odpustowe, lecz ja nie do końca się z tym określeniem zgadzamw dawnych czasach, ludzi na wsi nie było stać na inną biżuterie jak z mosiądzu lub brązu - srebro i złoto było dla bogatych :)o wieku danej obrączki lub pierścionka może jedynie świadczyć wygląd i kontekst w jakim dany fant wyszedłpozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.