regers Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 Witam! Mam takie pytanie odnośnie przechowywania przewożenia wykrywacza na plecachWraz np. Z saperką fiskarsa nie składaną ! Chodzi mi oto czy może przerabiacie swoje torby plecaki tj. Przegrody usztywnienia itd. Tak żeby wykrywacz się nie rysował nie obijał itd.Jestem osobą która lubi dbać o sprzęt i dla tego z tąd takie pytanie!
Mruk Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Ja mam pancerny sprzęt smętka i jego nie da się zniszczyć:) natomiast Kumpel ma proxime i zawija ją w szmaty lub dystansuje gąbkami od łopaty aby jedno i drugie sztywno siedziało a nie latało jak przysłowiowy żyd po pustym sklepie:)PZDR
regers Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 Proste ale skuteczne! Chodzi mi raczej o jakieś przeróbki plecaków! Jakieś możę paski na rzepy? Jakaś usztywniona komora? Bo przypuśćmy wykopaliśmy jakieś fanty większe i tu się zaczyna problem obstukiwań i uszkodzeń!
piotrek123 Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Ja przewożę wykrywacz i szpadel fiskarsa w takim dwu komorowym pokrowcu na wędki . Sprzęt się nie rysuje a poza tym jest pełna dyskrecja.
Mruk Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 najlepiej to miejsca tam gdzie ma się obijać zdystansować gąbką, ewentualnie jakiś pokrowiec z wszytymi dookoła gąbkami, bo przez sam materiał to i tak dalej będzie obstukiwaćPZDR
Mruk Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 dyskrecja ale jak idziesz w miejsce gdzie w promieniu 10km nie ma nawet oczka wodnego to trochę budzi podejrzenia;)PZDR
BRAT_MIH Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Ja też noszę w pokrowcu na wędki, nawet na plaży miałem głupią minę jak sąsiad z biwaku pytał czy biorą nie bardzo wiedziałem o co mu chodzi (myślał, ze ja wędkarz). Ale generalnie trzymam w szafie i w bagażniku samochodu w jednej nie zmienionej formie czyli rozłożony.
regers Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 Generalnie mi chodzi o jakiś plecak ale na sprzęt rozłożony! Koncepcja z torbą na wędki jest nawet ok ale za obszerna wysoka może jakieś jeszcze inne sugestie?
Mruk Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 jezeli rozłożony to tylko pokrowiec na wędki, ewentualnie jakiś plecak turystyczny z kominemPZDR
spid3r Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 Witam, ja także noszę w torbie na wędki na zmianę z wędkami, w zależności czy idę na ryby czy poszukiwania :) Do tego zabieram podręczny plecaczek, w który chowam zwiniętą torbę wędkarską na czas poszukiwań i trzymam w nim inne duperelki potrzebne na wypad.Czasem nie ma oczka wodnego i co z tego, że się patrzą ? Oni w większej części przypadków mają zagwostke gdzie w pobliżu jest jakaś woda, że na ryby idę :)
Mruk Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 niby tak, z reguły to ja mam gdzieś że się ludzie na mnie patrzą;)PZDR
regers Napisano 6 Wrzesień 2009 Autor Napisano 6 Wrzesień 2009 Możę jeszcze ktoś ma jakieś ciekawe pomysły?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.