niegrzecznychlopiec Napisano 4 Wrzesień 2009 Autor Napisano 4 Wrzesień 2009 Witam czy ktos mógłby pomuc mi w okresleniu co to jest za bagnet przedstawiony na foto. PozdrawiamProszę umieszczać wątki w odpowiednich działach i poprawnie tytułować.Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 21:40 04-09-2009
zukuri Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Pochwa od polskiego bagnetu.Bagnet ma odwróconączęść sieczną głowni, a w głowicy rękojeści widać ślady po strzemiączku na temblak, woęc posiadasz resztki austro-węgierskiego podoficerskiego bagnetu wz. 1895:http://www.bagnety.pl/austro-wgry/73-bagnet-mod-1895.htmlPozdrawiam, Piotr.
olo7 Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 nie żebym się czepiał :) skąd pewność że to polska pochwa a nie austryjackata na moim zdjęciu jest na pewno austryjacka bez podania wymiarów o pomyłkę nie trudno
zukuri Napisano 4 Wrzesień 2009 Napisano 4 Wrzesień 2009 Fakt- Ty akurat masz pochwę austriacką.Proporcje gałki na dole pochwy kol. iegrzecznychlopiec" podpowiadają mi, że ma on jednak pochwę polską- produkcji F.B. Radom.Nie ma ludzi nieomylnych, więc mam nadzieję, że twórca wątku da nam fotki drugiej strony swojej pochwy- to wyjaśni wątpliwości...Pozdrawiam, Piotr.
niegrzecznychlopiec Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Napisano 5 Wrzesień 2009 druga strona bagnetu tak jak prosiliscie
niegrzecznychlopiec Napisano 5 Wrzesień 2009 Autor Napisano 5 Wrzesień 2009 tak to wszystko razem zostalo znalezione podczas moich poszukiwan , byc moze ktos kiedys zapozyczyl sobie pochwe od innego bagnetu lub na odwrót z tad tyle niescislości
Pytanie
niegrzecznychlopiec
Witam czy ktos mógłby pomuc mi w okresleniu co to jest za bagnet przedstawiony na foto. Pozdrawiam
Proszę umieszczać wątki w odpowiednich działach i poprawnie tytułować.
Post został zmieniony ostatnio przez moderatora Swiety82 21:40 04-09-2009
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.