Mario7813 Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Witam kolegów!Czy jest może na forum ktoś kto posiada explorera z cewką 11" taka jak w minelabie professional.Chodzi o to że wzbudza mi się od rosy która osadza się na trawie): Czy to jest normalne???
jacek825 Napisano 31 Sierpień 2009 Napisano 31 Sierpień 2009 Nie może się wzbudzać od rosy , albo jest coś zepsute , albo poknociłeś w ustawieniach .
Mario7813 Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Co może być poknocone w ustawieniach masz na myśli opcje czułości wykrywacza???Myślę że jeżeli występuje ten problem u mnie to będę reklamował cewkę..Może ktoś się jeszcze wypowie w tym temacie.
Mario7813 Napisano 31 Sierpień 2009 Autor Napisano 31 Sierpień 2009 Może napiszę inaczej:Jeżeli chodzicie w dzień i wszystko jest ok to czy pod wieczór musicie coś w opcjach przestawiać??
Mario7813 Napisano 1 Wrzesień 2009 Autor Napisano 1 Wrzesień 2009 Cuż jak rozumiem nie ma więcej użytkowników explorera):chcących pomóc):
terenowiec69 Napisano 1 Wrzesień 2009 Napisano 1 Wrzesień 2009 Być może masz podkręconą czułość i do tego na trybie ręcznym.Zdejm osłone cewki i wymyj wszystko w letniej wodzie,czasami wilgoć jest w środku i potrafi powzbudzać się.Co prawda ja nie mam 11 cali tylko slimline 10 cali i jak dotąd nie miałem żadnych problemów z wilgocią.Często przy przechodzeniu na inny rodzaj gruntu obowiązkowo noise cancel w celu wybrania najmniej zakłócanego kanału.pozdr.
Mario7813 Napisano 2 Wrzesień 2009 Autor Napisano 2 Wrzesień 2009 Dzięki za pomoc panowie ja też miałem 10"i było ok więc może nie potrzebnie zawracam głowę w każdym bądź razię będę reklamował cewkę używana jest 2miesiące.Zrobię sobie małą przerwę i tyle(:Pozdrawiam..
garbaty Napisano 5 Wrzesień 2009 Napisano 5 Wrzesień 2009 ja chodze z Minelab explorer SE,i mam ten sam problem,jezeli na lakach zalega obfita rosa,albo trafie na deszcz chodzac w wysokiej trawie,to piszczalka zaczyna wariowac.W tym przypadku wchodze w menu i dostrajam recznie noise cancel .
Mario7813 Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Napisano 7 Wrzesień 2009 Garbaty na jakiej cewce chodzisz na standardowej od SE bo ja na 10(standardowa)nie miałem problemów nawet miałem wrażenie że gdy mokro to miałem lepsze zasięgi? Który kanał często jest ok?
Mario7813 Napisano 7 Wrzesień 2009 Autor Napisano 7 Wrzesień 2009 Czytałem kiedyś że problem tkwi w złym ekranowaniu kabla być może tak jest bo właśnie gdy mokra trawa ociera się o kabel to wydaje te dźwieki(ciekawe co by na to proscan powiedział)trzeba będzie z nim porozmawiać..
garbaty Napisano 8 Wrzesień 2009 Napisano 8 Wrzesień 2009 Witam chodze ze standartowa cewka.Bywa czasami tak,ze gdy cewka nawilgotnieje zbyt mocno to nie ma szans na dostrojenie reczne,a wiec musze odpuscic i dopiero po wysuszeniu wyruszam ponownie w teren.Tag drogi wykrywacz i taka wada ?poprostu porazka.Pozdrawiam.
Mario7813 Napisano 9 Wrzesień 2009 Autor Napisano 9 Wrzesień 2009 Też tak myśle!W tej klasie sprzętu to nie dopuszczalne!!!Ostatnio myślałem żeby spróbować jakoś zekranować kabel z zewnątrz po to aby się upewnić.Macie jakieś pomysły???Taśma izolacyjna to chyba nic nie da): fajnie by było jak by się wypowiedział jakiś spec od elektroniki...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.