Skocz do zawartości

XP Goldmaxx Power

maxim026

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no właśnie miałem cię pytać o te linie WN ale widzę że dodałeś od siebie
a miałeś okazje może użyć większej cewki DETECH 10X 12"
Napisano
niestety tylko miałem jak narazie okazje latac z 9 i 11".Naprawde chciałbym sprubowac co ta maszyna by potrafiła na DETECH 10X 12" ale jak narazie nie mam opcji tej cewki testowac.Może w niedaliekiej przyszłości:-)
Wogóle na polskim rynku to jest masakra z innymi cewkami do GMP no chyba że się myle ale ja nic nie mogę znaleśc.
Napisano
no masz jeszcze 15 X 12" też DD
u nas to ewentualnie u denara może można zamówić na specjalne zamówienie
albo samemu sobie sprowadzić od kogoś z europy
Napisano
drodzy koledzy zastanawiam się nad tym sprzętem,proszę o więcej sugestii na temat jak sprawda sie na polach ornych,bo więcej po nich biegam niż po lasach,pozdrawiam..
Napisano
Kolego fidzir.Musisz zadac bardziej szczegółowe pytania co do tych pól ornych bo ciężko jest się domyślec o co ci tak dokładnie chodzi.Jak dla mnie to bardzo dobrze się spisuje na tego typu gruncie(sugeruję się tym po innych sprzętach jakie miałem do tej pory)
Napisano
kolego kwarc o co sądzisz o tej cewce do GMP XP Tiefensuchspule 30x36cm Doppel-D 4,6 kHz ,czy na mniejze monetki nie będzie za duża,bo na tecie monete 30mm bierze 50-55cm rewelacja
Napisano
krawc wielkie dzięki,
czyli większość czasu chodziłeś na 11, wyważenie jak rozumiem z tą cewką bez zarzutu? moruskot stwierdził że 11" tylko na czyste pola, Ty rozumiem to potwierdzasz, widać było różnicę?
Trochę mój zapał ostudziły opinie na angielskiej stronce, gzie marudzili o:
-niestabilności,
-niskiej czułości jaką można nastawić
-małej głębokości
-kopaniu dużo żelastwa i koksu
Muszę go zobaczyć w akcji, prawdopodobnie jak każdego sprzętu trzeba się go nauczyć i zrozumieć.
Pozdrawiam
Napisano
melich jeśli masz taką okazję to zawijaj GMP a nie pożałujesz.oczywiście jak się da to cewkę 11 ale 9" też jest kosior.
bikemax771 GMP nie śmiga na 4,6khz tylko na 18khz
Napisano
bikemax oczywiście zdaje sobie sprawę że może widzieć ta monetę na 50 cm w powietrzu bo weź pod uwagę że w ziemi zasięg trochę spadnie
ale do tej cewki musiałbyś kupić Gmaxx lub adventis który pracuje na 4,6 khz bo z tego co wiem GMP pracuje na danych 18khz
i w moim mniemaniu służy do wyłapania powiedzmy małych monet ,cienkich sreberek,biżuterii a to dlatego że spotkałem się z opinią polskiego użytkownika iż na miejscu gdzie przechodził innym wykrywaczem gdzie odnajdywał cienkie srebra GMP wyciągnął kolejne monety

myślę że ta 11jest takim złotym środkiem dla GMP która daje już dobre zasięgi i nie ciąży ewentualnie można się pokusić o 10x12 wtedy wychodzi ci większy obszar zamiatania
a z czasem już dojdziesz do tego iż pogoń ca centymetrami w ziemi to nie wszystko :)

drugą sprawa iż 30x36 jest to potężna cewka która już ciąży do przodu
i nie ma jakiś magicznych właściwości a bazuje na tej samej zasadzie co Ukraińskie NEL im większa tym głębiej złapie
więc gdyby NEL zrobił standardową 11" okazało by się iż niczym się nie wyróżnia

melich ja myślę że ten test jest jeszcze w miarę rozsądnie przeprowadzony przez Myntmaster

http://www.youtube.com/user/Myntmaster?feature=watch#p/u/28/UZeBnvdge4c
Napisano
jak kupię to raczej z cewką 27cm czyli 11-DD na stronie detecha są tetsty z 45cm bierze złotą obrączkę 10gram super ,http://www.detech-metaldetectors.com/component/k2/item/7.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie