majos Napisano 29 Sierpień 2009 Autor Napisano 29 Sierpień 2009 witam dziś wpadło mi kilka monet z resztą dałem rade a tu klękłem- moneta czy też medal wieksza i cięższa niż 5pln metal chyba miedż awers głowa chyba męszczyzny w prawo rewers cherb z koroną w wieńcu laurowym napis w koło niecztelny narazie zdaje sie ze część napisu GROS jak niedamy rady zobaczymy po moczeniu pozdrawiam
tyfus Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 moneta, stan słaby, ale może są to 3 grosze St. Augusta Poniatowskiego
tyfus Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 escewu - czy ten link jest po to, aby >majos< sam sobie poszukał, czy też konkretne ID monety, czyli szeląg Jerzego Wilchelma ??z łaski swojej mógłbyś coś od siebie dodać :)ja w dalszym ciągu uważam, że jest to SAP, tylko nie wiem jaki rokhttp://www.allegro.pl/item725827844_3_grosze_1787_sap.html
Alessandros Napisano 29 Sierpień 2009 Napisano 29 Sierpień 2009 dokładnie 3 grosze SAP. na awersie jakby nad czołem widać napis REX. Awers podobny do frid. wilhelma ;D
majos Napisano 30 Sierpień 2009 Autor Napisano 30 Sierpień 2009 i sprawa wyjaśniona niech sie moczy dziekuje i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.