Skocz do zawartości

Schron w Mikołowie Mokre ul. Podgórna

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem właścicielem posesji, na której stoi schron opisany w dyskusji:

http://odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=397251

zapraszam osoby zainteresowane profesjonalną eksploracją tego schronu o kontakt lub wskazanie sposobu postępowania.
Pozdrawiam,
Zbigniew Waśkiewicz

Jestem kustoszem Skansenu Fortyfikacji obejmującego pięć podobnych polskich schronów, prowadzę także specjalistyczne wydawnictwo INFORT zajmujące się tematyką fortyfikacji okresu II wojny Światowej, pracuję min. w miesięczniku Odkrywca redagując dział Fortyfikacje oraz napisałem parę książek na ten temat. Należę także do Grupy Rekonstrukcji Historycznej Szefostwo Fortyfikacji".

Mogę zapewne trochę pomóc, aczkolwiek nie w eksploracji, tylko rekonstrukcji.
Proponuję kontakt na e-mail infort@pro.onet.pl
Pozdrawiam
Jerzy Sadowski

• 3 months later...
Witam

Stowarzyszenie Na Rzecz Zabytków Fortyfikacji Pro Fortalicium" ma koło terenowe w Tychach, które opiekuję się już trzema schronami znajdującymi się w rejonie Mikołowa. Schron którego Pan jest właścicielem także leży w aszym zasięgu" tym bardziej , że nieopodal w Śmiłowicach opiekujemy się schronem na ul. Kawalca. Bardzo chętnie nawiążemy z Panem współpracę w celu rewitalizacji obiektu. Dysponujemy odpowiednią wiedzą i środkami oraz doświadczeniem w rewitalizacji obiektów tego typu.

Proszę o kontakt.

Tomasz Jałowy
Przewodniczący
koła terenowego Tychy"
Stowarzyszenie PRO FORTALICIUM"
tychy@profort.org.pl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie