Skocz do zawartości

MECENAT

wiciu_r

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam eksplorerów !

Kilka lat temu będąc w Szwecji obserwowałem budowę mola w Ahus. Patrząc wzdłuż, zauważyłem że na każdej desce wypalone są różne nazwiska, z daleka wygladało to trochę tak jak napisy w czołówce gwiezdnych wojen. Okazało się że były to nazwiska osób które sponsorowały budowę tego obiektu (kilkaset). Nawiązując do podjętej myśli czy możliwe byłoby u nas sponsorowanie konkretnej akcji wydobycia pojazdu np. tego 7TP dla konkretnego muzeum w zamian za np. pamiątkową fotografię czy wolny wstęp na wystawę. Poszukiwaczy jest całkiem sporo więc pewnie znalazła by się grupa chętna uczestniczyć w takiej akcji.
Koszt wydobycia np. Stuga (znany namiar) to jakieś 30 tys. zł, ja mogę wyskoczyć ze stówki jeśli da mi to możliwość poklepania w weekend pancerza i pochwalenia się lasce że ja go z bagna z kumplem temi rencyma".
Niektóre fanty są bezpieczne, np Sdkfz leży w bagnie tak blisko zabudowań że nikt go nie zwinie po cichu ale z resztą to różnie. Zamiast się kisić w glebie lepiej niech cieszą oczy a i chyba notowania wykrywkomaniaków powinny wzrosnąć w oczach gryzipiórków.

Chętnie usłyszę Wasze zdanie w tym temacie.
Pozdrawiam
Napisano
zeby to było taki proste, kazdy wpłaci po pare zlotych a pozniej 10000 osob bedzie twierdzic ze wydobyło z kumplami:)
co do samego pomysłu to wg mnie nie jest taki zły tylko czy w naszym kraju by zadziałał....

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie