Alessandros Napisano 26 Sierpień 2009 Autor Napisano 26 Sierpień 2009 Leżał 15 cm od carskiej odznaki za wzorowe strzelanie. Nie mam pomysłu jak go zidentyfikować. Wygląda na stary. Brak puncy, jakichkolwiek znaków. Możliwe że był skracany(wydaje mi sie ze nawet jest po tym ślad) i wtedy sie wymazały. Srebro prawda? Ktoś spotkał się z takim pierścieniem? Całkiem mnie to interesuje więc proszę o wszelką pomoc ;)
Alessandros Napisano 26 Sierpień 2009 Autor Napisano 26 Sierpień 2009 zaraz mi pewno powiecie że to chłop z puszki przetopił bo rozrzucało się takie po polu na świętego Jana.. i że to bardziej kapsel populares niż pierścień. ale i taka informacja mi sie przyda.. o ile ma w sobie coś z prawdy ;]
Raned Napisano 27 Sierpień 2009 Napisano 27 Sierpień 2009 Typowy wyrób obozowy lub sztuka okopowa, wygląda na aluminium.
Alessandros Napisano 27 Sierpień 2009 Autor Napisano 27 Sierpień 2009 No niestety wygląda na aluminium.. ale jeszcze mam nadzieje że to jednak jakieś słabe zmatowiałe sreberko, gdzieniegdzie prześwituje błyszcząca warstewka;)PS A kiedy wprowadzono aluminium do ogólnego użytku?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.