inox Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 Witam,proszę o identyfikację sygnatury przedstawionej na zdjęciu.Dodam że jest ona wybita na rękojeści rosyjskiego noża myśliwskiego i tyle o niej wiem.Może Mi ktoś powie więcej na ten temat,bardzo proszę.
zelbeton Napisano 23 Sierpień 2009 Napisano 23 Sierpień 2009 sam znak przypomina mi żydowski świecznik takie mam skojarzenie że to może nie myśliwski tylko rytualny kordzik do obrzezań
inox Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 Nóż jest typowym nożem myśliwskim, możliwe że ma nutę wojskową. OPIS: długość 25cm, klinga 13cm, szerokość klingi 28mm. Na klindze wybita sygnatura A6926 i chyba z judaizmem nic nie ma wspólnego, dziękuję.
inox Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 Że jest to nóż myśliwski dołączam zdjęcie,długość noża 25cm,klinga 13cm, szerokość klingi 28mm,może być związany z wojskiem bo na klindze ma wybitą sygnaturę A 6926, pokazana w pierwszym poście sygnatura,kotwica-menora,znajduje się na rękojeści.
inox Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 Dodatkowe zdjęcie przedstawia sygnaturę wybitą na skórzanej pochwie, kotwica-menora i cena po rosyjsku 11RUBLI.
inox Napisano 23 Sierpień 2009 Autor Napisano 23 Sierpień 2009 Zdjęcie przedstawia sygnowanie na klindze A6926.
Pytanie
inox
Witam,proszę o identyfikację sygnatury przedstawionej na zdjęciu.Dodam że jest ona wybita na rękojeści rosyjskiego noża myśliwskiego i tyle o niej wiem.Może Mi ktoś powie więcej na ten temat,bardzo proszę.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.