Skocz do zawartości

Pewne wieści z MRU

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak już wiadomo 708 została zabetonowana, cóż następnym razem trzeba się będzie bujnąć na MRU z kilofem, przecinakiem i sportową 5 (chodzi o młot jakby kto nie wiedział).
Kolejna rewelacja!! Schill niedostępny????? Prawdopodobnie tak. I to z 2 powodów:
1. dostałem wiadomość, że na Schillu ktoś założył kraty ?!?
2. 2 kretynów (inaczej nazwać nie można; 1 to chyba strażnik) chcą albo już zrobili 250. metrową strefę ochronną wokół GW Schill z powodu rzekomego gniazda orła w tamtej okolicy. Nawet na grzyby nie będzie można wejść = ponoć 500 zł kary (jeśli będą stały tabliczki). Inna sprawa to taka, że od kilkudziesięciu lat nikt w tamtym rejonie orła nie widział, ani tym bardziej teraz, bo najzwyczajniej nie ma tam żadnego gniazda. Ale tabliczki będą mówiły co innego... Ciekawe co będzie podczas festiwalu... :)
Inna parafia. Jest duże prawdopodobieństwo, że do końca wakacji zniknie granatnik z 720, kto wie może i miotacz. Słyszałem, że pewien Duduś (czy jakoś tak) z gdańskiego TPF podpieprzył (niby w celu ochrony) jakiś kawałek. Podobno granatnik jest już przyszykowany do wywiezienia... Czyżby to była jedyna okazja zobaczenia go?
Acha, według skowronków z pola betonowanie 708 to nie koniec. Kolejnym celem ma być 712 lub 706 (jednak za to sobie nie dam ręki uciąć). I to by było na tyle...

pozdrawiam

Konger
Napisano
Zapomniałem. Jeśli ktoś ma adres/odnośnik do artykułu, o którym była mowa kilka postów niżej (Skarby i nietoperze") to niech da znać tutaj lub via mejl.
pzdr
Konger
www.poezjabunkrowa.of.pl
Napisano
inna rzecz jak dlugo te tabliczki postoja zlom jest w cenie :)
Napisano
też słyszałem że wywiozą granatnik. Pewnie to ci niemcy co betonują zabiorą go do Drezna bo tam jest już kilka fortecznych fantów z Polski

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie