yeloo Napisano 22 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 22 Sierpień 2009 Witam Serdecznie Wszystkich,Trafilem na to forum gdyz od pewnego czasu nurtuje mnie pewna kwestia tajemniczego obiektu znajdujacego se w lesie niedaleko mojej miejscowosci. Otoz: mieszkam w malej miejscowosci w powiecie czestochowskim, gdzie w latch I wojny swiatowej przebiegal front. W lesie mozna znalez bardzo dobrze zachowone transzeje i okopy z tamtego okresu nalezace do obu stron konfliktu. Pare kilometrow dalej jest zbiorczy cmentarz zolnierzy bioracych udzial w tamtym konflikcie. Kilka lat temu natknalem sie jeszcze na dosc specyficzny obiekt. Zakladam ze pochodzi z tamtego okresu lub moze byc starszy - mianowicie jest to nasyp wysokosci okolo 2 metrow, dlugosci 20 - 25 metrow otoczony rowem odwadniajacym lub czyms w rodzaju fosy. Ewidentnie jest wykonany reka ludzka. Pytanie zasadnicze - co to jest, do czego sluzylo i kto to wybudowal? Dla zainteresowanych sluze zdjeciami i filmem. Niestety robilem to telefonem komorkowym i jakosc nie jest najlepsza, aczkolwiek najwazniejsze elementy tej budowli sa widoczne.PozdrawiamJ.P.S. Jestem pod adresem: yeloo@wp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.