sodomsky Napisano 20 Sierpień 2009 Autor Napisano 20 Sierpień 2009 Witam koledzy.Co mogło się stać z moim sprzętem?Rano pracował normalnie,a po ponownym włączeniu wieczorem stał się bardzo czuły-piszczy bez obecności metalowego przedmiotu.Przestaje się wzbudzać po zmniejszeniu czułości o 2-3 kreski.O dalszym szukaniu nie ma mowy.Jedynie dobrze pracuje kiedy wciskam pinpoint.W trakcie poszukiwań cewka nie została uderzona i zamoczona.Sprzęt nie był narażony na działanie promieni słonecznych.Co się popsuło?Proszę o pomoc.Pozdr.
sławek1989 Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 moje propozycje to : luzna wtyczka , słabe baterie. Wtyczke dokreć dość mocno tak zebu nie było luzow zadnych i wymien baterie na nowe i zobacz czy problem nadal sie bedzie powtarzać
rob444 Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Jest to standard w ACE 250 po czterech latach eksploatacji też miałem takie same obiawy. Wymieniłem cefkę na nową jest ok, ale i tak przesiadłem się na GTI 2500. Wcześniej kolega podał ci słuszne koncepcje rozwiązania problemu jak nie poskutkuje spróbuj pożyczyc cefkę i podstawić sprawdzając słusznośc zastosowanego rozwiązania.
sodomsky Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Napisano 21 Sierpień 2009 Dzięki koledzy za pomoc.Wtyczkę sprawdziłem już wczoraj,również baterie zostały wymienione.Wykrywacz nadal wariował.Zapomniałem tylko dodać,że wykrywacz ma 2 miesiące.Dziś włączyłem sprzęt ponownie(po ok.10 godz) i działa stabilnie.Czyżby wilgoć?Co myślicie koledzy?
rob444 Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Jeżeli chodzisz w lesie przesuwając sadę po jagodzinie jest możliwość samoczynnego wzbudzenia bądz niestabilnej pracy plus mylne dzwięki, drugi przypadek to wysoka wilgotność powietrza wpływa uiemnie na elektronikę może wtedy nastapić wzbudzenie samoczynne.Pozdrawiam
zimmermann Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 Otwórz pokrywkę, wyjmij baterie i niech tak poleży parę godzin aby wyparowała ewentualna wilgoc. Ponadto nie właczaj wykrywacza pod /obok linii energetycznej.
spid3r Napisano 21 Sierpień 2009 Napisano 21 Sierpień 2009 miałem to samo, za pierwszym razem kabelki od wejscia do elektroniki za drugim razem nie wiem, ale przykleilem tasma przy cewce i elektronice i chadza jak talala :)
sodomsky Napisano 21 Sierpień 2009 Autor Napisano 21 Sierpień 2009 Chyba masz rację spid3r pisząc o kablu.To samo powiedziano mi w serwisie i zaproponowano abym dostarczył sprzęt w celu sprawdzenia.Na razie pracuje stabilnie,więc wstrzymam się z wysyłką.Dzięki panowie za pomoc.Pozdr.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.