Skocz do zawartości

Piknik historyczny w Zalesiu gm. Łuków

wykop

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 58
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
:)

Niestety Maćku... takie coś dostałem od firmy wypożyczającej broń to takim czymś strzelałem. Takie realia naszego rekonstrukcyjnego świata :)

Pozdrawia ciepło
Gohan
28. I.R.
Napisano
Kolega na zdjęciu, ma na głowie hełm M42, czy tylko mi się tak wydaje, a w rzeczywistości to któryś z I – wojennych modeli?
http://www.odkrywca.pl/forum_pics/picsforum23/dsc_2564_insc_m.jpg

Pozdro
Hindus
Napisano
Niestety Maćku... takie coś dostałem od firmy wypożyczającej broń to takim czymś strzelałem."

Myslalem, ze to niestrzelajaca replika. W takim razie przepraszam, tutaj rzadko jest wybor.
Napisano
Myslalem, ze to niestrzelajaca replika. W takim razie przepraszam, tutaj rzadko jest wybor".

Szczęśliwie Łuków był jedną z niewielu imprez gdzie 99% rekonstruktorów dysponowało bronią strzelającą. Tutaj ukłon dla Organizatorów bo w tej kwestii spisali się na medal!
Napisano
Witam,mimo iż w jakimś stopniu byłem organizatorem tej imprezy tak się
złożyło że byłem nieobecny,
świetnie się bawiłem na Falaise u Yuriego-pozdrowienia Stary,wrzesień 39 nie
należy do moich ulubionych okresów w rekonstrukcji.
Ne udało się uniknąć pewnych kwasów mundurowych.Hełm M42 jest ewidentym błędem na okres WH39'i chyba najbardziej rażącym kwasem.Niestety moim kolegom zFrontu"nie
udało się tego wyeliminować z czego boleję.Ciekaw jestem ,która GRH niemiecka zdobyła się na tak genialny pomysł,bo jakoś nikt za bardzo sie do tego kwasu oficjalnie nie chce przyznać.
Napisano
Co do smaczków, Panowie czy aby nie czepiacie się? Dajcie sobie trochę luzu ,świat jest taki piękny!!!Co do smaczków to prawda jest taka fasolka podawana w garnizonie była trochę (naprawdę trochę )mało słona :)

Pozdrawiam wszystkich znawców" tematu i powtarzam najlepiej jest w Polsce wszystkich i wszystko krytykować-loża szyderców.
Napisano
Myślę że tutaj nie chodzi o czepialstwo. Po to dyskutujemy by podwyższyć poziom rekonstrukcji w naszym kraju i wywrzeć poniekąd presję na tych którzy rażąco nie dostosowują się do z góry przyjętych reguł. O ile krytyka jest rzeczowa i bez podtekstów spowodowanych prywatnymi sporami, to nie ma w tym nic niedobrego a może wyłącznie podnieść poziom rekonstrukcji i Grup Rekonstrukcyjnych.

Ważne by wyjść z założenia że pomagamy sobie nawzajem" a nie łamsimy i dobijamy innych".

Pozdrawiam
Gohan
28 I.R.
Napisano
Mi sie bardzo podobało.
I nie ważne są jakieś niedociągnięcia Pal liho !
Tu chodzi o ukłon historii i zabawę przy okazji to wam i organizatorom sie udało . I chwała wam za to
Pozdrawiam !!!
Napisano
Mi sie bardzo podobało.
I nie ważne są jakieś niedociągnięcia Pal liho !
Tu chodzi o ukłon historii i zabawę przy okazji to wam i organizatorom sie udało . I chwała wam za to
Pozdrawiam !!!
Napisano
I nie ważne są jakieś niedociągnięcia Pal liho !"

I tu się kolega myli. Chyba że chodzi o reko a nie rekonstrukcję.

Tu chodzi o ukłon historii i zabawę."

Zdecydujmy się na jedno może. No chyba że ktoś lubi sobie poszczelać"...
Napisano
Ktoś przemycił w pole późny hełm, P-38 był rzadkim pistoletem we wrześniu. Oczywiście, że dążyć należy do doskonałości!
Ale spytam przewrotnie. Co byśmy wytykali na tym forum jeśli nie byłoby późnego hełmu, mosinów, OT-eka? Że domki to atrapy, że rekonstruowany epizod był 3 tyg. później, że krew nie prawdziwa ...
Smaczek" , to hasło do pozytywnego patrzenia na życie, a wiedza i spostrzegawczość służyć może do głoszenia pozytywów np. Oo, mają najlepsze spodnie!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie