next3 Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 Witam, Znaleziony obok kamieniołomów w których wydobywano kamień na potrzeby budowy pruskiej twierdzy na Dolnym Śląsku z II połowy XVIII w. Czy mógł należeć do kamieniarza/murarza...? Czy może pochodzić z tego okresu? Niestety nie jest kompletny, dlatego nie ma punc czy innych zanków oprócz tych które widać. Będę wdzięczny za pomoc.
bero501 Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Wydaje mi się że pochodzi z tego okresu . Więcej nie jestem w stanie pomóc .
Raned Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 Ja widzą pieczęć z mniej więcej tego okresu, nie wyglądającą na cynową, z technicznymi znakami.
kokesh Napisano 13 Sierpień 2009 Napisano 13 Sierpień 2009 next3, wystukaj w necie hasło ,,gmerki''Pozdro...
next3 Napisano 13 Sierpień 2009 Autor Napisano 13 Sierpień 2009 Witam, dzięki Panowie, wszystko jasne. Szkoda że nie jest kompletny, ale i tak mnie cieszy. Pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.