greg66 Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2009 Mam pytanie;Czy oprócz wielkiego szumnego spotkania głów państw na Westerplatte będzie organizowana jakaś inscenizacja?Może ktoś coś wie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawar Napisano 11 Sierpień 2009 Share Napisano 11 Sierpień 2009 Z tego co wiem to w 3mieście nie będzie żadnej inscenizacji wrześniowej.Możliwości były, środki też były, ale władze miasta patrzą na rekonstrukcje z okresu II wojny bardzo niechętnie.Najbliżej 3miasta będzie rekonstrukcja walk o mosty tczewskie w Tczewie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg66 Napisano 12 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpień 2009 Dzięki Stawar. Z drugiej strony to dziwne ze nic nie będzie.Tak jakby nic tu się nie działo.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piett Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 Pierwotnie nie planowano w tym roku zrobić szturmu na Pocztę w Gdańsku? Wydaje mi się że gdzieś w tym roku czytałem że coś z tym planowano ale możę ostatecznie wyszły z tego tylko zwykłe obchody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stawar Napisano 12 Sierpień 2009 Share Napisano 12 Sierpień 2009 Dobrze czytałeś.Sam o tym informowałem. Nasze stowarzyszenie miało to organizować. Mieliśmy wszystko przygotowane łącznie z zaklepanymi pieniędzmi z Urzędu ds. Kombatantów. Niestety niechętne władze miasta storpedowały imprezę. Może kiedyś napiszę o tym jak nas zrobili w bambuko, bo to się naprawdę do gazet nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horhe Napisano 15 Sierpień 2009 Share Napisano 15 Sierpień 2009 No tylko nie do gazet, bo nagonka GW w osobie pana Gondka, po części się przyczyniła do klapy w 2008 roku. To co mamy dzisiaj, to tylko tego pokłosie. A miało być tak pięknie i z godnością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.