boyen75 Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpień 2009 Witam , czy w WH stosowane były takie paski do zegarków (z podkładką), czy też były to tradycyjne paski jakie widzimy dzisiaj (zapinane do teleskopów)może macie jakieś fotkipozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanitater Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Byly stosowane oba rodzaje paskow, ale ja uzywam typu, ktory wrzuciles. Po prostu bardziej charakterystyczny smaczek" dla zegarkow noszonych w tamtym czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziadkus Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 nie znam sie na temacie pasków od zegarków , ale kojarzę z Allegro i Amazon'a książkę Z.Wesolowskiego Military Timepieces 1880-1990" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
askaktus Napisano 10 Sierpień 2009 Share Napisano 10 Sierpień 2009 Witam ! Oczywiście paseczek jest odpowiedni . Taki rodzaj był bardzo popularny już w latach 30 . Dziś można też go jeszcze spotkać , szczególnie u starszych osób . Ja mam taki sam i zakładam do na inscenizacje . KaktusSRH AA7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boyen75 Napisano 11 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 11 Sierpień 2009 OK. dzięki wszystkim za informacje, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.