Mietek90 Napisano 10 Sierpień 2009 Autor Napisano 10 Sierpień 2009 Witam.Chcialem sie dowiedziec czy cewka 12 SPIDER LOOP-10x14 DD EXCELELATOR ktora bedzie glebsza czy moze sa porownywalne zasiegiem na skrytki monety.Bo nie wiem czy ta pierwsza czy druga.Prosze o pomoc.Pozdrawiam
VanWorden Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 Porównywalne z lekką przewagą dla Exceleratora na większe rzeczy ale Spider 12 jest bardziej czuły na monetki i raczej właśnie tę bym Ci polecał.PozdrawiamVW
1000WATT Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 Owszem zasięg jest porównywalny jeśli chodzi o czyste sygnały jeśli zaś chodzi o zasięg na podstawie zmian sygnału progowego to czternastka dwunastkę odstawia zdecydowanie w tyle.Dwunastka ma również poważne problemy z małymi monetkami ustawionymi pionowo często ich nie widzi lub traktuje (jeśli są na krawędzi zasięgu) jak przedmioty poniżej dyskryminacji nawet jeśli dyskryminacja jest ustawiona między 1 a 2.Czternastka tego problemu nie ma,w przypadku nieznacznej niepewności wystarczy odrobinę zmienić kąt przemiatania i już wszystko wiadomo czego nie mogę powiedzieć o dwunastce.Najgorsze w dwunastce jest to że po zlokalizowaniu czystego sygnału na kolor sygnał ten zmienia się w przeciwnym kierunku gdy zbierzemy wierzchnią warstwę ziemi i przemieciemy cewką nad fantem który tkwi ciągle w dołku w przypadku czternastki tego problemu jeszcze nie zauważyłem.Osobiście bardziej do gustu przypadła mi 10x14,uważam że w połączeniu z 6x10 stanowi niezły arsenał exploracyjny ;)Saluto!
VanWorden Napisano 10 Sierpień 2009 Napisano 10 Sierpień 2009 1000WATT - mam zupełnie inne doświadczenia z 12ką i 14ką:)Na drobne złotka i sreberka 12ka była jednak bardziej czuła i łatwiej dawała sobie radę w powiedzmy ormalnym" terenie.PozdrawiamVW
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.