werewolf Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 witamjak oczyścić metal z rdzy i jakby przyczepionego do niej piasku kamyczków itp?głównie chodzi o usunięcie właśnie tych arośniętych" miejsc..polewałem odrdzewiaczem troche ale słabo odchodzą te brudy...
Thomson. Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Elektroliza, autoliza, wiertarka. Poszukaj
werewolf Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 no właśnie boję się że to raczej nie wytrzyma elektrolizy..
werewolf Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 po kolejnym myciu zauważyłem że ten twardy osad to może być resztka po czymś co się chyba spaliło na nim chyba.. da się to usunąć?
werewolf Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 jakby spaliła się na nim papa czy coś w tym stylu...
Thomson. Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Nie rozleci się. Co najwyżej wyjdą dziurki. Palić się raczej nie palił. te wypryski to postęp korozji. Spokojnie można go pakować do elektrolizy.Pozdrawiam
werewolf Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 ale jakby coś na nim się paliło..są na nim ziarenka piasku właśnie jakby z papy bo szorowałem i moczyłem to w odrdzewiaczu i się nie chce ruszyć...
werewolf Napisano 8 Sierpień 2009 Autor Napisano 8 Sierpień 2009 jeśli i tak elektroliza może pomóc to czy autoliza też coś da..? bo teraz nie mam warunków do elektrolizy..
Thomson. Napisano 8 Sierpień 2009 Napisano 8 Sierpień 2009 Pewnie, ze autoliza da. Tylko pamiętaj, aby w kilku miejscach oczyśćić mechanicznie fanta, aby drut lub folia miały dobry styk.Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.