Skocz do zawartości

do posiadaczy rurus solaris

siwyr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Na solarisie chodzę od 1/5 roku super .do wczoraj.chodzę na MIX.D.stroję do gruntu (czułość,dyskryminacja na max.)gdy grunt ok"zmniejszałem potencjometrami bo buczał i było w porządku ;szukałem drobnicy i monetek .Od wczoraj nie mogę go ustawić cały czas wyje ,potencjometry nie pomagają .Znajduje tylko przedmioty na wierzchu w lekkim dołku odkryte już nie .Cy to kwalifikuje się do naprawy? czy coś samemu?czy kaplica?
Napisano
w solarisce kiedys to tez mialem, wymienilem baterie na nowe, dokrecilem kabelek i pomoglo,lecz jak kolega napisal, zadzwon do producenta, w sumie to do serwisu, bo juz nie produkuja, tam miła obsługa i szybko zdiagnozuja, ewentualnie odeslesz do naprawy, ceny nie wygorowane za usługe
pozdrawiam
  • 3 months later...
Napisano
Mój solaris też się podobnie zachowywał wzbudzał się itp. dawał sygnał na przedmiot a jak wykopałem to milczał ogólnie zachowywał się dziwnie. W moim przypadku przyczyną było brak styku lub słabe przewodnictwo na wejściu kabla z wtyczką do pudła z elektroniką. Problem zniknął po wyczyszczeniu gniazda i wtyczki i spryskaniu środkiem do czyszczenia styków.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie