Panther111 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 odbilo mi sie o oczy w wiekszej rozdzielczosci widoczne sa wzery w metalu w koncu pare latek w slonej wodzie zrobily swoje(mam na mysli zatopienie przez swoja zaloge i wydobycie na powierzchnie)
Panther111 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 silniki diesla ladnie pomalowane jak nowka
Panther111 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 wyjscie awaryjne czyli ratunkowe cos jak dzwon
Panther111 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 i tak wyglada du...a tego u-boota;)
Panther111 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 u-bbot w przekroju czyli pomiedzy kapsula a wregami
Panther111 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 grubosc scianki.troche sie zdziwilem ....
Panther111 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 i pletwy.mam nadzieje ze zadowolilem to na dzisiaj wszystko...jak ktos chce to umieszcze zdjecia z muzeum we wilhelmshaven maja pozostalosci burty z tirpitza....do jutra.pozdrawiam
Benigsen Napisano 7 Sierpień 2009 Napisano 7 Sierpień 2009 Bardzo ciekawe zdjęcia,pomimo niskiej rozdzielczości,czekamy na więcej,muszę jednak zwrócić koledze uwagę,że polskie znaki takie jak (ś,,ż,ć,ę,ó,ą,ł) uzyskujemy przytrzymując klawisz (Alt Gr) i daną literę na przykład,aby wpisać literę (ę) wciskamy klawisze (Alt Gr i E),chyba że ma się system operacyjny w innym języku niż język polski,poza tym wszystko ok.Ja dodam tylko tyle:Zamówienie na budowę okrętu zostało złożone w stoczni Blohm & Voss, w Hamburgu 6 listopada 1943. Rozpoczęcie budowy okrętu miało miejsce 28 października 1944. Wodowanie nastąpiło 13 stycznia 1945, wejście do służby 24 lutego 1945. Dowódcą był Oblt. Rudolf Schultze.Okręt odbywał trening w ramach 31. Flotylli w Rønne (Bornholm), nie zdążył odbyć ani jednego patrolu bojowego. Przebazowany do Swinemünde (obecnie Świnoujście), został zatopiony przez własną załogę 4 maja 1945 w pobliżu Flensburga (operacja Regenbogen).W czerwcu 1957, po 12 latach przebywania na dnie Bałtyku, okręt został podniesiony, wyremontowany w stoczni Howaldtswerke w Kilonii i wcielony do Bundesmarine pod nazwą Wilhelm Bauer". Od 1 września 1960 do 28 sierpnia 1968 służył jako okręt doświadczalny (oznaczony jako typ 241). Od maja 1970 – z cywilną załogą – testowano na nim wyposażenie dla nowych typów okrętów podwodnych (m.in. dla typu 205, 206, 209). Sfatygowany, uszkodzony podczas kolizji okręt został ostatecznie wycofany ze służby 15 marca 1982.Wilhelm Bauer" został zakupiony przez Niemieckie Muzeum Morskie (Deutsches Schiffahrtsmuseum) w Bremerhaven i odrestaurowany; przywrócono zewnętrzny wygląd z okresu wojny. Od 27 kwietnia 1984 pełni rolę okrętu-muzeum.żródło:http://pl.wikipedia.org/wiki/Wilhelm_Bauer_%28okr%C4%99t_podwodny%29
Slajmi130 Napisano 7 Sierpień 2009 Napisano 7 Sierpień 2009 Piękny, prekursor całej współczesnej nowoczesnej broni podwodnej. Typ 21 do 82 r w służbie, to jest dokonanie.
Panther111 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 hallo benigsen wlasnie korzystam z niemieckiego windowsa i komputera pozbawionego polskich czcionek.dlatego moze niektorym sprawiac klopot czytanie tego co napisalem.zdjecia ktore robilem w muzeum sa w brdzo wysokiej rozdzielczosci jednakze odkrywca pozwala tylko do rozdzielczosci 120 kb.rad nie rad musialem wiec je wszystkie pomniejszac aby pasowaly :(dziekuje za wzmianke o okrecie.dorzuce jeszcze pare innych fotek z dwoch innych muzei.pozdrawiam
Panther111 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 mocowania przytrzmujce stalowy kadlub jak widac sa przyspawane
Panther111 Napisano 7 Sierpień 2009 Autor Napisano 7 Sierpień 2009 wejscie do u-boota zwraca uwage system otwierania.klapa otwierana jest do gory chydraulicznie cos jak statek kosmiczny z gwiezdnych wojen;)
Benigsen Napisano 7 Sierpień 2009 Napisano 7 Sierpień 2009 Domyśliłem się ,że korzystasz z systemu bez polskich znaków,i że zrobiłeś zdjęcia w dużej rozdzielczości również się domyśliłem ,niestety trzeba zmniejszać rozdzielczość do tych nieszczęsnych 120 kb,przez co zdjęcia bardzo dużo tracą ,nie ma rady ,chyba że zamieści się zdjęcia na imageshack a tutaj wklei się tylko linki do tych zdjęć,niektórzy forumowicze właśnie tak robią,dlaczego zaznaczyłeś reflektor oświetlający okręt po zmroku?,taki mały żarcik co? ,a z tym mocowaniem przyspawanym do kadłuba okrętu,gdybym nie zobaczył to bym nie uwierzył,pewnie tych mocowań jest kilka bądź kilkanaście nie wiem po co tak zrobili,może żeby ktoś nie ukradł okrętu,albo co?,wrzucaj zdjęcia,są ciekawe,również pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.